logo

OGAD, Otizmli Çocuklar İçin Etkinlik Düzenledi

Serap Yenici

2013 yılında otizmli çocukları ve ailelerini güçlendirmek ve toplumu otizm konusunda bilinçlendirmek amacıyla kurulan Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD), otizme dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu maksatla Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile 21 Kasım 2017 tarihinde Akatlar Kültür Merkezi’nde Serap Yenici ile Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri ve Şiir Dinletisi gerçekleşti. Konserden elde edilen gelir otizmli çocukların ve ailelerinin yararlanacağı ve kısa vadede açılması planlanan Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’ne kaynak sağlamak amacıyla kullanılacak. OGAD Kurucu Başkanı Demet Uyar, otizmli çocukların gelişimi için önce ailelerin bilinçlendirilmesinin ve ebeveyn eğitiminin gerekli olduğunun altını çizerek “Otizmli çocukların topluma kazandırılması için ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuda OGAD olarak bir çok adım attık ve atmaya devam ediyoruz. Açtığımız merkezde yaptığımız çalışmalar dünyaya örnek olacaktır” dedi.

ABD’de yapılan son araştırmaya göre (CDC-The Centers for Disease Control and Prevention) her 68 çocuktan birine otizm teşhisi konuyor. Geçmişe göre bu oranlar yükseliş eğiliminde. Otizm tanısı almış çocuklar için kanıtlanmış tek tedavi yöntemi ise yoğun eğitimdir. Türkiye’de 18 yaşın altında 352 bin otizmli çocuk ve genç olmasına rağmen bunların sadece 21 bini eğitim alabiliyor. Bu alandaki boşluğu bir parça doldurmak amacıyla OGAD bir Aile Danışma ve Eğitim Merkezi kurmaya karar verdi. Bu merkezde hem aileler çocuklarının gelişimi için uzmanlardan öneriler ve eğitimler alabilecek, hem de otizmli çocuklar ve olağan gelişim gösteren kardeşlerinin ve akranlarının kaynaştırma yöntemiyle bir arada çeşitli atölyelere katılarak gelişim sağlayacakları bir ortam yaratılacaktır. 

Atatürk’ün Fikriye Hanım’a ithaf ettiği, duygusal sözler içeren ve bir iç dökme şeklindeki şiiri ile Fikriye Hanım’ın ATAMIZ’a yazdığı şiir, Türkiye’ye yurt dışı festivallerde ödüller kazandırmış olan solist Serap Yenici tarafından “Ümmid-i Aşk” albümünde bestelendi ve seslendirildi. Hem profesyonel televizyon ve radyo sunucusu, hem de sahne sanatçısı olan Serap Yenici, klasik batı müziği, caz ve latin türde 6 dilde yabancı eserler, Türkçe nostalji ve kendi yorumuyla türkü ve Türk sanat müziği gibi geniş bir repertuarla sahnelerde ve kurumsal çalışmalarda yer almaktadır.

http://www.ogad.org/

Etiketler: » » » »
Share
2590 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+10 = ?