logo

Şişli Sağlık Kart 26 Sağlık Kuruluşunda Büyük İndirim Sağlayacak

mh_sisli_saglik_karti

Sosyal belediyecilik anlayışıyla her projesini, Şişli halkının yaşamını kolaylaştırmak için gerçekleştiren Şişli Belediyesi,  ilçede yaşayan 210 bini aşkın vatandaşın sağlıklı yaşama hakkını güvence altına almaya yönelik yararlı bir projeyi hayata geçirdi.

Proje ile artık Şişli’de yaşayan herkes bir “Şişli Sağlık Kart” sahibi olacak ve projeye sponsor olan 26 özel sağlık kuruluşunda bugünden itibaren belirlenen branşlarda yüzde 50’ye varan indirimle tedavi olma imkanı bulacak.

Yerel Yönetimlere Örnek Olacak Proje

Diğer yerel yönetimler için de örnek teşkil edecek olan bu proje ile Şişli Belediyesi, her vatandaşın temel hakkı olan sağlık hakkını güvenceye alan  dev bir sağlık hizmeti sunuyor. Projenin Nişantaşı Sanat Parkı’nda gerçekleştirilen basın lansmanında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve 26 özel hastanenin üst düzey yöneticileri, projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Hayri İnönü: ‘’Sağlığa ulaşım her vatandaşın hakkı’’

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, uygulamaya koydukları tüm projelerde sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizerek, her yurttaşın sağlık hizmetlerine kolay erişmesinin sosyal belediyelerin temel görevi olması gerektiğini vurguladı. İnönü “Bu görev bilinciyle ‘Şişli Sağlık Kart’ Projesini hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum.  Bu proje için 6 aydır aralıksız ve büyük bir titizlikle çalışıyoruz. En temel haklarımızdan biri olan sağlık hakkı için özel sağlık kuruluşları ile anlaşarak Şişli sakinlerine Şişli Sağlık Kart ile yüzde 50 indirimli sağlık hizmeti getiriyoruz. Ama projemiz burada kalmayacak, hastane sayısını daha da artırarak,  büyüyerek devam edecek. Biz yola bu hedefle çıktık” dedi.

Vatandaş Şişli Sağlık Kart’tan Nasıl Yararlanacak?

 Şişli Sağlık Kart’ın Şişli’de yaşayan 210 bin vatandaşın ayrımsız tümüne verileceğini ve kartların posta yoluyla dağıtımına başlandığını belirten İnönü “Sponsorumuz olan 26 sağlık kuruluşunda hiç bir evrağa ihtiyaç duymadan,  Şişli Sağlık Kart ile muayene, tetkik, ameliyat, yatarak tedavi ve bakım hizmetlerinden faydalanabilecekler. 18 yaşından küçük vatandaşlarımız ise ailelerinden bir kişinin Şişli Sağlık Kartı ile sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek” dedi.

Toplantının sonunda ilk “Şişli Sağlık Kart”,  Şişlili bir vatandaşa  Başkan  Hayri İnönü tarafından takdim edildi.  Sanat Parkı’nda gün boyunca açık olacak hastanelerin standlarından vatandaşlar bilgi alma imkanı bulurken, şeker ölçümü, göz taraması  benzeri basit sağlık kontrolleri de yaptırabilecek.

 www.sislisaglikkart.com

Etiketler: » »
Share
3042 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?
#

Şişli Sağlık Kart 26 Sağlık Kuruluşunda Büyük İndirim Sağlayacak” için 1 yorum

  1. SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAYRİ İNÖNÜ’YÜ YAPMIŞ OLDUĞU BU BÜYÜK PROJEDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM.SAĞLIKTA BAŞLATILMIŞ BÜYÜK BİR REFORMDUR.BİR ŞİŞLİLİ OLARAK EN KISA ZAMANDA DA KARTIMIN ELİME ULAŞACAĞINI DİLİYORUM…

    SEVGİYLE,SAĞLIKLA KALMANIZ DİLEĞİYLE SAYIN BAŞKANIM..