logo

Terrazza Italia Yenilenen Menüsüyle Zorlu Center’da

Terrazza Italia Şefi Claudio Chinali

Fine dining yemek kültürünü, gücünü ve tadını tarihten alan geleneksel tariflerle buluşturan konseptiyle hafızaya kazınacak bir sofra kültürü sunan Terrazza Italia, yepyeni tariflerle daha da zenginleşen menüsüyle iştah kabartmaya devam ediyor. İtalyan ve Türk mutfaklarının geleneklerini mutfak sanatlarının dünya çapındaki standartlarında bir araya getiren Terrazza Italia, et yemeklerinden, leziz makarnalardan kışkırtıcı tatlı tariflerine ve vegan, vejetaryen ve glutensiz seçenekleriyle dopdolu, her damağa ve tercihe uygun bir lezzet seçkisi sunuyor.

Preslenerek pişmiş tavuğun siyah havuç püresi, ege otları kavurması ve demi glace sos ile servis edildiği “Pollo Ripieno Di Patate E Porcini Con Carote E Verdure Del Mar Egeo” ve fırınlanmış Aydın inciri, arpacık soğan ile doldurulmuş maydonozlu “donuts” ile servis edilen Izgara kuzu ciğer “Fegato Alla Griglia Con Fichi E Donuts Di Cipolle” farklı lezzetlerin bir araya gelişinin muhteşem örnekleri olarak menüde yerlerini alıyor. İtalyan mutfağının imzalarından makarna ve risottolar kısmına göz attığımızda ise İtalya’ya has taze ev yapımı tagliatelle’in 24 saat ağır ateşte pişmiş dana yanak, parmesan sos ve enginar ile servis edildiği “Tagliatelle Con Guancia Di Manzo E Carciofi” damaklarda imzasını bırakacak bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor.

Sıra yemeğin tatlı kapanışına doğru geldiğinde şef Claudio Chinali, yine duyuların ve tatların arenasında unutulmayacak bir iz bırakıyor; çıtır baklava yufkası ile vişneli çikolatalı mus ve kakao parçacıklarını buluşturan, baharatlı kırmızı şaraplı sorbe ile de bir tatlının sanat eserine dönüştüğünü kanıtlayan “Millefoglie Al Cioccolato Con Sorbetto Al Vin Brulé” şefin imzalarından birini sunuyor.

Karadeniz çayı ile marine edilmiş kuzu kol “Spalla di Agnello al Tè Nero, Patate Novelle e Piselli” ve çok özel 5 çeşit domatesten hazırlanan “Spaghetti ai 5 Pomodori” gibi çok sevilen seçeneklerini şaşırtıcı aromalarla güncelleyen Terrazza Italia’nın zengin menüsünde, Şef Claudio Chinali’nin özgün yorumlarıyla “This is not a Tiramisu!” gibi İtalyan’ın geleneksel lezzetleri de yeni pişirme tekniklerini kullanımıyla dikkat çekmeye devam eden tatlılardan.

Ana yemek, makarna ve risotto seçeneklerinin yanı sıra “antipasti” alternatifleriyle de dikkat çeken yeni menüde sotelenmiş kum midyesi, sarımsak, maydanoz, chili biber, kalamar mürekkepli focaccia ve manda kaymak ile hazırlanan “Vongole Speziate Con Kaymak Di Bufala” leziz bir başlangıç tabağının ötesinde bir dünya sunmayı başarıyor.

İtalyan ve Türk üzümlerinden alternatiflerle şekillenen seçkin şarap kavı ve köpüklü şarap menüsü ve iki farklı şarap eşlikçisi seçeneği ile sunulan özel tadım menüsü de damaklardan silinmeyecek bir lezzet deneyimi için Terrazza Italia’da misafirlerini bekliyor.

Terrazza Italia, şef Chinali’nin “Masaya gelen her tabak, topraktan başlayıp incelikle ve emekle örülen upuzun bir zincirin nihai halkasıdır” sözünde somutlaşan fikirle eşsiz lezzetleri misafirlerine sunmak için sabırsızlanıyor.

www.eataly.com.tr/tr/terrazza-italia

Etiketler: »
Share
446 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?