logo

Tesla ve Global Cloud Xchange Arasında KKTC’de Stratejik İş Birliği

Tesla Proje Direktörü Engin Demirbora

2003 yılından bu yana Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri konusunda projeler üreten ve entegrasyon hizmeti veren Tesla Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri ile dünyanın önemli Sualtı ve Karasal haberleşme omurgalarına sahip operatörlerinden Global Cloud Xchange proje ortaklığı yapıyor. Bu stratejik iş birliği ile adanın internet erişimi ve elektronik haberleşme hızı dünya standartlarına yükselecek. Ağustos ayında hizmete girecek yeni Fiber Optik haberleşme omurgası sayesinde, KKTC Dünyanın önde gelen internet içerik sağlayıcıları, teknoloji kuruluşları ve veri depolama merkezleri için de büyük fırsatlar yaratacak.

Tesla’nın Teknoloji Markası Literula

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Tesla Proje Direktörü Engin Demirbora, “Tesla’nın teknoloji markası Literula’nın Girne’de bulunan Veri ve Haberleşme Merkezi‘nde sonlanacak olan Fiber Optik omurga ile ada yüksek hızda internet erişimine sahip olacak. Böylece uluslararası veri haberleşme şebekelerine rahatlıkla ve güvenle erişim sağlanabileceği gibi aynı zamanda bu merkezde kritik müşterilere sunucu barındırma, depolama, kümeleme, sanallaştırma ve felaket yönetimi gibi teknolojik konularda da hizmet verilecek“ dedi.

İşbirliği Yeni Gelişmelerin Başlangıcı Olacak

Tesla’nın KKTC‘de faaliyet gösteren teknoloji markası Literula Genel Müdürü Onur Yaman ise, “Tesla ve Global Cloud Xchange arasında Kuzey Kıbrıs‘taki teknolojik iş birliği yeni gelişmelerin başlangıcı olacak ve önümüzdeki süreçte KKTC’nin bir teknoloji  adası olacağını, bu sayede bölgenin yeni yatırım imkanlarına sahip olarak hızla kalkınacağını ve en çok talep gören yerlerden biri olacağına inanıyorum“ dedi.

www.teslainternetwork.net

Etiketler: » »
Share
2734 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+10 = ?
#

Tesla ve Global Cloud Xchange Arasında KKTC’de Stratejik İş Birliği” için 1 yorum

  1. Sengul Balik : diyor ki:

    Işte bize gereken bilim adamı.Tebrikler Engin Demirbora