logo

Twitter, Alışveriş ve Hediye Alma Kararlarını Etkiliyor

Tatil dönemleri geldi çattı. Hem Black Friday hem de yılbaşı dönemi artık kapımızda. Ve insanlar bu çılgın dönemi kutlamak ve sohbete katılmak için Twitter’a geliyor. Twitter, hem Black Friday hem de yılbaşı dönemi hediyeleri hakkında sohbete daha çok katılabilmek ve markaların Twitter’ı nasıl yüksek etkileşimli kitlesiyle bağlantı kurmak için kullanabileceğine dair verileri açıkladı, ipuçları verdi.

Twitter’daki Sohbetler Hediye Alımlarını Etkiliyor

Her yıl bu zamanlarda, insanlar ilham bulmak, hediye fikirleri araştırmak ve fırsatlar aramak için markalara, influencarlara ve akranlarına baktıkça, hediye sohbeti Twitter’da hayat buluyor. Twitter’daki insanların %40’ı, Twitter’ın geçen yıl hediye alımlarını etkilediğini söylüyor.

Ekim-Aralık 2020 arasında, alışverişe dair, üçte biri ilham bulmakla ilgili olmak üzere, dünya genelinde tatille ilgili 175 milyon Tweet vardı. İnsanlar, dürüst incelemelerin yanı sıra takip ettikleri markalardan ve konulardan ilham alıyorlar.

Twitter aynı zamanda pazarlık avcıları için de uygun bir yer: Geçen yıl, küresel Kara Cuma sohbetindeki en iyi 10 hashtag’den üçü harika fırsatlar bulmaya odaklandı – #BlackFridayDeals, #BlackFridaySale ve #giveaway. Twitter kullanıcıları ayrıca, kullanmayanlara göre çevrimiçi alışverişe önemli ölçüde daha yatkın.

Bu arada, pandemi tüketicilerin aklında ilk sırada yer alırken, dünyanın dört bir yanındaki Twitter kullanıcılarının %50’si yaklaşan tatiller için heyecanlı olduklarını söylediği için olumlu kalmaya devam ediyor.

Türk Twitter kullanıcılarının yarısından çoğu Twitter’da gördüğü yeni ürün ve teknolojiyi çevresine anlatıyor

Diğer yandan, Twitter’in “People on Twitter” Türkiye verileri de markaların Twitter’da nasıl bir kitleyle karşı karşıya olduklarını anlamak ve onlara en doğru yoldan ulaşmak için Twitter’i nasıl etkin şekilde kullanabileceklerine dair ipuçları verebilir.

İlgilenilen konulara ve hobilere baktığımızda ilk üç sırada hepsi %70’nin üstünde oranlarla, filmler, müzik ve teknoloji geliyor. Twitter kullanıcılarının büyük bölümü, teknolojiyi yaşamlarının her anında aktif kullanan, ve kullanırken de rahat olan insanlar (%66). %53’lük bir oranı en son teknoloji trendlerini düzenli olarak Twitter’dan takip ediyor.

Yine Twitter kullanıcılarının yüzde 53’ü arkadaşları, çevreleri ve ailelerine Twitter’da gördüğü yeni ürünleri, teknolojileri çözümleri, düzenli şekilde anlatıyor ve anlatmayı seviyor. Yine aynı oranla yani%53’lük bir oran da, Twitter’da yeni ürün, teknoloji anlatan videoları mutlaka izlediğini atlamadığını belirtiyor.

Twitter kullanıcılarının çok büyük çoğunluğu (%77), ilgilendiği bir ürünü önce çevrimiçi kanallarda ve Twitter’da araştırıyor. %62’si de bunun için kayda değer bir zamanı harcadığını ifade ediyor.

Markalar bu tatil sezonunda Twitter’ın kitlesiyle nasıl bağlantı kurabilir?

Peki tüm bunlar markalar için ne anlama geliyor? İşte Twitter’daki tatil, yılbaşı ve hediye sohbetinden en iyi şekilde yararlanmak için bazı ipuçları.

1) Gerçek etkileşim için sohbete katılın

Şu anda markanız hakkında bir konuşma yapılıyor – neden buna katılmıyorsunuz? Twitter’ın özgünlüğü onu farklı kılıyor ve markalar bunu ilham almak, müşterilerle hediyeleri hakkında etkileşim kurmak ve olumlu eleştiriler getirmek için bir araç olarak kullanabilir.

Markalar, hedef kitlenizle uyumlu olan İlgi Alanı hedeflemesinden yararlanabilir. Benzersiz bir hashtag’in konuşmayı izlemeye ve etkileşimi artırmaya yardımcı olabileceğini unutmayın.

2) Black Friday ve Cyber Monday gibi alışveriş etkinliklerine bağlanın

Twitter’daki insanlar, tatiller boyunca çevrimiçi alışveriş yapma konusunda güçlü bir eğilim gösteriyor ve aktif olarak fırsatlar arıyorlar. Onlarla etkileşime girecek teklifler ve Tweetler oluşturun ve fırsatlarınızı erkenden göstermeye başlayın.

Markalar, resim veya video Dönen Reklamlar gibi kullanıcıları çevrimiçi mağazalarını ziyaret etmeye teşvik eden reklam ürünlerinden de yararlanabilir. Gürültüyü azaltmak için Trend Takeovers, kültürel alaka düzeyi oluşturmaya ve markalar için dikkat çekmeye yardımcı olur.

3) Trend olan ürünleri ve konuları kaçırmayın, hemen yakalayın

Geçen yıl, trend olan ürünler üç ana alana odaklandı: evde deneyim, merakla beklenen ürün lansmanları ve eğlence içindeki nostalji. Bu trendler hala geçerli olacak, ancak bu yıl Twitter’daki insanlar seyahat ve spor gibi pandemi öncesi konular hakkında konuşmaktan heyecan duydukları için konuşma biraz farklı.

Reklamverenler, tatil sezonunu trend ürünlere ve alışveriş davranışlarına yönelmek için kullanma fırsatına sahiptir ve ilham buldukları yerde kullanıcılarla buluşur. Tatillerde olup bitenlerle bağlantı kurmanın ve kilit kitlelerinizle uyum sağlamanın bir yolu, 200’den fazla marka güvenli yayın ortağından Amplify Pre-Roll & Sponsorships’tir.

4) Tatil ruhuna girin, mizah ve eğlence yönünü unutmayın

Twitter’daki insanlar, bu sezonda neşe uyandıracak ve insanları bir araya getirecek markalar arıyor. Markanızın eğlenceli yanını vurguladığınızdan emin olun ve tatil alışverişinin mesajlaşmaya daha fazla mizah katmak için harika bir zaman olduğunu unutmayın.

Etiketler:
Share
870 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+8 = ?