logo

Uluslararası Bilkent Sanat Festivali 3. Kez Kapılarını Sanatseverlere Açtı


RC Sanat Galerisi Rahmi Çöğendez tarafından 3. kez düzenlenen Bilkent Sanat Festivali bu yıl 27 Nisan tarihinde Bilkent Sanat Sokağı’nda sanatseverleri ağırlamaya başladı.

Yerli ve Yabancı 83 Sanatçı

Yerli ve yabancı 83 sanatçının bir araya geldiği festivale ilk gün Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. Bilkent Center’da 27 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında yerli ve yabancı 83 resim ve heykel sanatçısının katıldığı festivalde resimden müziğe, dans gösterilerinden tiyatro söyleşilerine kadar dolu dolu bir program sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Sanatçılarla Sanatseverler Buluşuyor

Ankaralı sanatseverler festivalin açılış gününe yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de sanatın geniş kitleler tarafından sevilmesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali, Bilkent Center Sanat Sokağı’nda sanatçılarla sanatseverleri buluşturuyor.

“Başkent Sanatla Renkleniyor”

Başkent Sanatla Renkleniyor” mottosuyla yola çıkan festivalde Ukrayna, İspanya, Kuveyt, Yunanistan, Umman, İran, Makedonya, Gürcistan gibi dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların yanı sıra Türkiye’den de birçok sanatçı yer alıyor. Toplamda 9 gün sürecek olan festival sanatın her dalını ziyaretçilerle buluşturuyor.

Musa Göçmen ve Ömer Türkmenoğlu Coşkusu

Bu yıl plastik sanatların dışında özellikle programa yoğun bir şekilde sahne sanatları eklenen festivalde dans gösterileri ve konserler büyük coşku yarattı. Resim atölyelerinin yanı sıra her yıl olduğu gibi bu yılda Dans Et ekibinin Frida ve Salvador Dali kostümü giyen dansçıların rengarenk performansı etkinliğe damga vurdu. Dans gösterilerinin yanı sıra tüm gün müzik dinletileri olan festivalin resmi açılışını ise Musa Göçmen Orkestrası ve tenor Ömer Türkmenoğlu yaparak ziyaretçilere keyifli bir müzik ziyafeti yaşattı.

Yoğun Festival Programı

Festival kapsamında ‘Koleksiyoncu’ isimli oyunun oyuncuları Berkan Şal ve Özbir Erciyas ile tiyatro söyleşisi, online olarak açık arttırma yöntemiyle Sessiz Müzayede, eseri Michael Jackson tarafından özel satın alınan Ermeni asıllı ressam Samvel Lajikian, 2004 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’nda katılımcı 36 ülkenin sanatçılarının karikatürlerini çizen ve 2000 yılından itibaren Luna Park Ressamlığı yapan Efgan Beyaz, 2002 yılından itibaren Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun deri kostümlerinin tasarım ve uygulamalarını üstlenen Uğur Çalışkan, 18 yaşında Doğu Almanya’ya asker olarak giden ve yeteneği sayesinde Sovyetler Birliği’nin kurucusu Vladimir Lenin’in odalarında resmi bulunan Victor Shevchenko yer alıyor.

“Sanatın Dili, Dini, Irkı Yok”

Sanatın dili, dini, ırkı yok” diyerek Bilkent Sanat Festivali’nin Türkiye’nin festivali olduğunu dile getiren festival başkanı Rahmi Çöğendez, “Şehre baharı festivalle getirmenin mutluluğu içindeyiz. 2017’de Bilkent Sanat Festivali olarak başlayan yolculuğumuz üçüncü senesinde Uluslararası Bilkent Sanat Festivali olarak sanatseverlerin desteği ve ilgisiyle her geçen yıl büyüyerek yoluna devam ediyor.” dedi.

Gün Boyu Canlı Performanslar

Çöğendez konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın tanıdığı bir festival olma yolunda önemli adımlar atan festival bu yıl plastik sanatlar disiplinlerinde yerli, yabancı 78 sanatçı canlı performanslarıyla Bilkent Center’da oluyor. Gün boyu canlı performanslar, atölye çalışmaları, canlı müzik dinletileri, konserler ile dans ve tiyatro gösterileri de festival boyunca ziyaretçilerle buluşuyor. Festivale katılan sanatçılarımız burada Türk sanatseverler ve sanatçılar ile buluşmaktan büyük memnuniyet hissederken, sanatın dili, dini, ırkı olmadığı ve evrensel bir çatı altında, sanatın ortak dili ile birleşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kültürlerarası iletişimdeki gücün sanat olacağı festival ortamında farklı ülkelerin sanat üsluplarını da yerinde görürken, birebir diyaloglar ile sanatseverler akıllarındaki sorulara yanıt bulmaya bu yıl da devam ediyor.”

Etiketler: »
Share
3186 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+4 = ?
#

Uluslararası Bilkent Sanat Festivali 3. Kez Kapılarını Sanatseverlere Açtı” için 1 yorum

  1. Çok keyifli bir röportaj izledim, tebrikler…”SANATA EVET”.