logo

Vakko ve BKM Express İşbirliğiyle Mobil Alışveriş Uygulaması Hazır

mh_bkm_express_vakko

Vakko CEO’su Jaklin Güner, BKM CEO’su Soner Canko

Vakko ve BKM Express, gerçekleştirdikleri işbirliğiyle moda sektöründe bir ilke imza atıyor. Perakende sektörüne yeni bir soluk getirecek ve Türkiye’de bir ilk olan uygulamayla Vakko müşterileri artık ödeme yapmak için kasaya kadar gitmeden, satın aldıkları ürünlerin ödemesini mağaza içinde diledikleri bir noktada, cep telefonlarından sadece birkaç tuşa dokunarak saniyeler içerisinde yapabilecekler.

BKM Express Vakko ile Perakende Mağazalarına Yayılacak

Mobil cihazlardaki dijital cüzdan BKM Express, mağaza içi mobil ödeme uygulamasıyla yüz yüze ödemede yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Internet alışverişlerinin yanı sıra restoran, taksi ve benzin istasyonlarında da hızlı ve güvenli mobil ödeme imkanı sunan BKM Express, Vakko öncülüğünde perakende sektörüne de adım attı. Kasasız alışverişi mümkün kılan QR ödeme fonksiyonu, Vakko ve BKM Express işbirliğiyle, Türkiye’de ilk kez mağaza içi ödeme sisteminde kullanılmış olacak.

Soner Canko: “Online Perakendede Mobil Ödemenin Payı İki Yıl İçerisinde Yüzde 30’a Çıkacak”

BKM CEO’su Soner Canko “BKM olarak odaklandığımız temel noktalardan bir tanesi de web ve mobil üzerinden yapılan işlemleri geniş kitlelere yaymak. Vakko ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği, BKM Express olarak perakende sektörüne giriş için çok önemli bir adım” dedi. Alışverişlerde mobil ödemenin payının 2014 yılının son çeyreği itibariyle kayda değer bir artış gösterdiğini söyleyen Canko, “E-ticaretin ardından akıllı cihaz pazarının gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla mobil ticaret de giderek büyüyor. Buna paralel olarak mobil ödemeler de artıyor. Türkiye’de online perakendede mobil ödemenin payı şimdilik yüzde 17 seviyesinde. İki yıl içerisinde bu rakamın 30’a çıkmasını bekliyoruz. BKM olarak, ülkemizdeki kart kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak, alışverişte ödemelerini “basitleştirmek” için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı “basit yaşa, basit öde!” sloganımız çerçevesinde sürdürüyoruz” dedi.

Tabletler Kasaya, Cep Telefonları Cüzdana Dönüşüyor

BKM Express uygulamasıyla Vakko mağazalarındaki tabletlerin birer kasaya dönüştüğünü ifade eden Canko “Kasasız alışverişi mümkün kılan BKM Express’i Türkiye’de ilk kez bir mağaza içi ödeme sisteminde kullanarak mobil ticarette büyük bir adım daha atıyoruz. Artık müşteri neredeyse ödeme de orada. Bu yeni dönemin başrol oyuncusu ise dijital cüzdan BKM Express. Bu sayede artık müşteriler kasada beklemeden ya da sıraya girmeden bulundukları yerden, yalnızca cep telefonlarını kullanarak basit ve güvenli şekilde ödeme yapabilecekler. Bugüne kadar, restoran ve akaryakıt istasyonlarında kullanmaya alışkın olduğumuz ve perakendede ilk olarak Vakko ile birlikte uygulamaya koyduğumuz Türkiye’nin ilk dijital cüzdanı BKM Express’i yakın gelecekte perakende mağazalarında daha sık göreceğiz” dedi.

Vakko’da Daha Fazla Konfor: Kasa Tüketicinin Ayağına Geliyor

İlk kez Vakko’da sunulan sistem sayesinde, Vakko dostlarının daha fazla konfora kavuşacağını belirten Vakko CEO’su Jaklin Güner “Vakko olarak, 75 yıldır olduğu gibi, sektöre yön vermekten ve bir ilki gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm yeniliklerin merkezinde müşterilerimiz ve onlara yaşattığımız alışveriş deneyimi ön plandaydı. Bu yeniliğimizin de merkezinde yine müşterilerimiz var. Teknolojinin günlük hayata bu denli entegre olmasıyla birlikte, iş yapış biçimlerinden tüketim tercihlerine kadar bir çok alanda farklılaşma yaşandı. Tüketiciler artık daha fazla hız, esneklik ve konfor arar hale geldi. Tabi ki perakende sektörü bu değişimden etkilenen öncelikli sektörlerden biri oldu. Bizler, Vakko olarak, her zaman müşterilerimizle bire bir iletişimde bulunmayı, fiziki kanallarımızla tüketicilerimize dokunurken, dijitali göz ardı etmemeyi, böylelikle bütünsel bir deneyim yaşatmayı ilke olarak edindik” dedi. Güner sözlerine şöyle devam etti: ”Vakko Zorlu son dönemde Türkiye’de açılan en görkemli mağaza. Müşterilerimize burada yaşattığımız alışveriş deneyimini BKM işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz yeni nesil ödeme sistemi ile bir adım öteye taşımaktan çok mutluyuz. Bu işbirliği bu alanda yapacağımız çalışmaların ilki” dedi.

Akıllı Mağazacılık Konsepti Perakende Sektörünün Yeni Gündemi Olacak

Perakende sektörünün oldukça dinamik ve gelişmeye açık bir sektör olduğunu söyleyen Güner “Mağazaların rolü giderek değişiyor, dijital kanallar önem kazanıyor ama yine de alışveriş hala mağazalarda yoğunlaşıyor. Mağazalar, daha çok ürünün görüldüğü yer ve deneyim alanı olmaya devam ediyor. Gelecekte alışveriş kanalından bağımsız, özgün ve markayı tanımlayan deneyimleri oluşturan perakendeciler öne çıkacak. Biz de, Vakko olarak, modada olduğu gibi, teknolojiyi perakendeyle buluşturan yeni yaklaşımlarda da öncü olacağız. Önümüzdeki dönem yüz yüze hizmeti göz ardı etmeden dijital atılımlarla Vakko müşterilerine değer katacak, alışveriş deneyimini unutulmaz kılacak farklı hizmetler sunacağız. Teknolojiyi lüksün ihtişamını hissettirmek için kullanacağız” dedi.

İlk Kez Zorlu Alışveriş Merkezi’ndeki Vakko Mağazası’nda

BKM Express ve Vakko işbirliği ilk etapta 4.000 metrekare büyüklüğündeki Vakko Zorlu’da uygulamaya konacak. Sistem daha sonra Vakko’nun diğer mağazalarında da devreye girecek.

Saniyeler İçerisinde Kasa Ayağınıza Nasıl Geliyor?

Vakko Zorlu’da başlayan mağaza içi ödeme sisteminde, işyerinin mobil uygulaması, Google Play ve AppStore’dan indirilebilen BKM Express dijital cüzdan uygulaması kullanılıyor. Müşteri alışverişini tamamladıktan sonra kasaya gitmesine gerek kalmadan satış danışmanı tablet üzerinden saniyeler içerisinde ödeme alabiliyor. Satış danışmanı tablet üzerindeki işyeri uygulamasına tutar bilgisini giriyor. İşyeri uygulamasında bir QR kod oluşturuluyor. Müşteri, BKM Express uygulaması içerisinden “QR Kodla Ödeme” seçeneğini seçerek tabletteki QR kodu tarıyor. BKM Express içerisinden ödeme yapacağı kartını ve taksit sayısını seçtikten sonra kendisine gelen SMS OTP (tek kullanımlık şifre) ile işlemi onaylıyor. Böylece mağazanın herhangi bir bölümünden ürün alan müşteri, kasa kuyruğuna girmeden, mağazanın herhangi bir noktasından ödeme yapabiliyor.

Etiketler: » » » »
Share
2956 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?