logo

Acer, Yeni Chromebook Modellerini Tanıttı

Acer, BETT Show’da eğitim kuruluşlarına yönelik yeni 11,6 inç Chromebook modellerini duyurdu. Yeni Acer Chromebook’lar ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için MIL-STD 810G uyumlu dayanıklı tasarıma ve bir dizi standart ve tercihe bağlı özelliğe sahip.

Acer BT Ürünleri İş Birimi Kurumsal ve Dönüştürülebilir Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin “11,6 inç boyutlu modeller, 2011’de ilk kez piyasaya çıktıklarından beri eğitime yönelik Acer Chromebook serimizin temelini oluşturuyor. Bugün en geniş seçeneklerimizi sunuyoruz, böylece eğitim sektöründen müşterilerimiz bütçelerine ve ihtiyaçlarına uyan Acer Chromebook modelini tercih edebilir. Yeni modeller dayanıklı tasarımı BT departmanlarının aradığı kullanım kolaylığı ve yönetim özelliklerle bir araya getirerek sektör lideri güvenilirlik sağlıyor” dedi.

Yatırımınızı Koruyan Performans ve Dayanıklılık

Acer Chromebook Spin 511 gün boyunca birden fazla sekmeye, videolu derslere ve daha fazlasına kesintisiz erişim sağlayan güçlü performans ve uzun pil ömrü sunuyor. En yeni çift çekirdekli Intel Celeron N4000 veya dört çekirdekli N4100 işlemcilerle yoğun grafik içeren sınıf projeleri daha akıcı çalışıyor, işler çabucak halledilebiliyor. Yeni Chromebook’lar Intel Wireless-AC 2×2 802.11ac MU-MIMO ile Gigabit Wi-Fi hızlarına ulaşan güvenilir internet bağlantısı da sağlıyor.

ABD MIL-STD 810G askeri standartlarına uyumlu olan yeni Acer 11,6 inç Chromebook modellerinde 122 cm (48 inç) yüksekten düşmelere ve 60 kg basınca dayanabilen güçlendirilmiş tasarım ve şok emici bölüm bulunuyor.

Bunlara ek olarak, yeni Acer 11,6 inç Chromebook modellerini küçük çocuklar da kullanabiliyor. Cihazlar ASTM F963-16 ve UL/IED 60950-1 gibi önde gelen iki oyuncak güvenlik standardına da uyumlu.

Antimikrobiyal Ekranlı, Dönüştürülebilir Acer Chromebook Spin 511

Acer Chromebook Spin 511 (R752T) öğrencilerin ve okulların ihtiyaç duyduğu dayanıklı ve dönüştürülebilir tasarımı en iyi şekilde sunuyor. Acer Chromebook Spin 511’in menteşeleri 360 derece dönebiliyor böylece dokunmatik ekran tablet, dizüstü bilgisayar, ekran ve çadır olmak üzere dört farklı biçimde kullanılabiliyor. Öğrenciler bu sayede Chromebook’u faaliyetlerine ve ortama en uygun biçimde kullanabiliyor. Böylece her ortamda daha iyi öğrenim ve birlikte çalışma imkanı elde ediyorlar.

Bunlara ek olarak, Antimikrobiyal Corning Gorilla Glass dokunmatik ekranda çizilmelere dayanıklı yapısıyla cihazın daha da sağlam olmasını sağlıyor. Antimikrobiyal bir malzeme ile daha temiz ve sağlam hale gelen cam, dokunmatik ekranda mikroorganizma birikimiyle oluşan koku ve lekeleri engelliyor. Chromebook Spin 511 tercihe bağlı olarak Wacom EMR Ekran Kalemi ile de satılıyor. Öğrenciler bu kalemle Chromebook’u çizim ve not almak için kullanabiliyor. Ayrıca, tercihe bağlı sunulan 5.0 MP otomatik odaklamalı dışa dönük kamera ile öğrenciler fotoğraf ve video çekebiliyor.

Sıvıya Dayanıklı ve Sağlam Klavye

Acer Chromebook 311’de (C733) sıvı dökülmesine dirençli bir klavye de yer alıyor. Bu sayede Chromebook’u suya yakın olabileceği bilim laboratuvarları ve sınıflarda kullanmak mümkün oluyor. Sıvı dökülmesine dayanıklı klavye, 330 ml’ye kadar suyu kasanın alt kısmından dışarı atabiliyor.

Acer C733, dokunmatik (C733T) ve dokunmatik olmayan (C733) modeller şeklinde piyasaya sürülecek. En yeni çift çekirdekli Intel Celeron N4000 veya dört çekirdekli N4100 işlemcilerden güç alan C733, öğrenciler ve yöneticilere gün boyunca sağlam performans, daha uzun pil ömrü ve Intel Gigabit WiFi 2×2 802.11ac MU-MIMO ile güvenilir bağlantı sunuyor.

Okula Uygun Klavyeler ve AMD İşlemciler

Acer Chromebook 311 serisindeki iki ek model en yeni AMD işlemcilerle donatıldı. Bu modeller arasında 360 derece dönebilen menteşeli, dönüştürülebilir Chromebook Spin 311 (R721T) ve geleneksel kapaklı tasarımlı Chromebook 311 (C721) bulunuyor.

Acer Chromebook R721T ve C721 modelleri Radeon grafikli 7. Nesil AMD A-Serisi A4-9120C APU ile öğrenciler; video izleme, en yeni uygulamaları kullanma, web üzerinden oyun oynama ve internette gezinme gibi birçok işlemi zahmetsizce yapabiliyor.

R721T ve C721 modellerinde uzun ömürlü kullanım için okullara uygun klavyeler bulunuyor. Bozmanın zor dolduğu bu klavyeler BT departmanları tarafından kolayca onarılabiliyor. Ayrıca her iki modelde de bulunan sıvı dökülmesine dayanıklı klavye, 330 ml’ye kadar suyu kasanın alt kısmından dışarı atabiliyor. Bu modellerdeki touchpad’ler ayrıca neme de dayanıklı.

En Yeni Cihazlar için Birçok Bağlantı Girişi

Yeni 11,6 inç Acer Chromebook modellerinin tümünde USB 3.0 girişi ve iki adede kadar USB 3.1 Type-C girişi yer alıyor. Cihazı ve diğer ürünleri şarj etmek için kullanılabilen bu girişlerle 5 Gbps’e kadar ulaşan hızlarla veri aktarımı yapmak ve HD ekranlara bağlanmak mümkün. Chromebook 311 (C733/R752T) de ayrıca Bluetooth 5.0 ve iki adet USB 3.0 girişi bulunuyor.

BETT 2019’da tanıtılan yeni Acer Chromebook’larda standart veya tercihe bağlı olarak IPS teknolojisine sahip olan HD ekran yer alıyor. Bunların yanı sıra öğrenciler ekranın üzerindeki Acer HD web kamerası ile video görüşmeleri ve Google Hangouts üzerinden diğerleriyle iletişim kurabiliyor.

Acer Chromebook Spin 311 (R721T), Antimikrobiyal Corning Gorilla Glass dokunmatik ekran ile dönüştürülebilir tasarımından en iyi şekilde yararlanılmasını sağlıyor. Çizilmelere karşı da dayanıklı olan ekran öğrencilerin gün içinde farklı ortamlarda kullanması için ideal.

Dokunmatik olmayan ekrana sahip Acer Chromebook 311 (C721), geniş açılı HD web kamerası ile tüm sınıfı görüntüleyebiliyor.

Google Play Desteği ve Kurulum, Yönetim ve Saklama Kolaylığı

BT yöneticileri web tabanlı yönetim özellikleri sayesinde kolaylıkla güncelleme ve ayar yapabiliyor, uzantılar ve politikaları uygulayabiliyor. Bu da Chromebook modellerinin kurulumunu ve yönetimini kolaylaştırıyor. Kensington kilit yuvası ise ürünlerin laboratuvar ya da masalarda güvenle saklanmasını sağlıyor.

Otomatik olarak güncellenen Chrome OS, öğrencileri virüsler ve zararlı yazılımlar gibi sürekli değişen tehditlere karşı koruyor. Acer Chrome OS cihazlarına birden fazla kullanıcı giriş yapabiliyor. Böylece her öğrenci kendi hesabını kullanıp kendi projesi üzerinde çalışabiliyor. Chromebook kaybolsa veya çalınsa bile Gmail ve diğer bilgiler güvende kalıyor. Google Drive; dosyaları, belgeleri ve fotoğrafları bulutta güvenle saklıyor ve en yeni sürüme her zaman erişebilmeyi sağlıyor.

Yeni Acer Chromebook modelleri çıkar çıkmaz Google Play desteği sunacaklar. Bu sayede öğrenciler eğitim, araştırma, eğlence ve daha fazlası için Android ve Chrome uygulamalarına erişebilecek.

Bulunabilirlik

Yeni Acer Chromebook modelleri 2. çeyrekte Kuzey Amerika ve EMEA bölgesinde eğitim kuruluşları ve kurumsal müşteriler için piyasaya sürülecek.

Teknik özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlardaki bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi için www.acer.com adresi üzerinden en yakın Acer ofisiyle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1747 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?