logo

ASUS, Yapay Zeka Çözümleri İçin Certis Group İle İşbirliği Yapıyor

ASUS, kapsamlı yapay zeka tabanlı güvenlik ve izleme çözümleri geliştirmek amacıyla Certis Group ile işbirliğine başladığını duyurdu. ASUS’un bilgisayar uygulamalarından yararlanılacak işbirliğinde, yapay zeka destekli uygulamalarla Güvenlik Sektörünün yenilenmesi hedefleniyor. Geliştirilmesi hedeflenen çözümler arasında yapay zeka geliştirme altyapıları ve bulut bilişim hizmetleri de yer alıyor.

Certis Group; özel sektör, üniversiteler, alışveriş merkezleri, hastaneler ve aralarında Singapur Changi Havalimanı da olan havalimanları gibi yerlere güvenlik hizmetleri sağlıyor.

Certis Group ile yapılan işbirliği, ASUS’un yapay zeka alanında elde ettiği yeni bir başarıyı gösteriyor. ASUS, Tayvan Ulusal Uygulamalı Araştırma Laboratuvarları (NARLabs) bünyesindeki Ulusal Yüksek Performanslı Bilgi İşlem Merkezi (NCHC) ve diğer iş ortaklarıyla birlikte Taiwania 2 adlı süper bilgisayarın geliştirilmesine katkıda bulundu. TOP500 en hızlı süper bilgisayarlar listesinde ilk 20’de yer alan Taiwania 2, ayrıca enerji verimliliği en yüksek süper bilgisayarlar sıralaması olan Green500’de de ilk 10 içinde bulunuyor.

Güvenlik gözetlemesinde yapay zeka uygulamaları

Certis Group Kıdemli Yönetici Direktörü Joseph CP Tan ile bir mutabakat imzalayan ASUS, güvenlik endüstrisini dönüştürüp yenileyecek yapay zeka destekli uygulamalar geliştirmek için işbirliği yapılacağını duyurdu. Bu işbirliğiyle uygulanacak çözümler, Certis’in özel amaçla tasarlanmış ve kullanımda olan yapay zeka gözetim ve takip çözümleri ve hizmetleri ile elde edilen büyük veriyi temel alacak. ASUS, yapay zeka araştırmacılarına yeni yapay zeka modelleri geliştirip kullanmaları için entegre yazılım ve donanım platformları sunacak. GPU çiftliklerini de destekleyecek olan ASUS, teknoloji harikası AI Cloud çözümünü kullanarak yapay zeka alanındaki liderliğini gösterecek. AI Cloud, Certis’in sektördeki dönüşüme yön veren yenilikçi güvenlik çözümlerine uygulanacak. ASUS ayrıca eksiksiz bir IaaS (hizmet olarak altyapı), PaaS (hizmet olarak platform) ve SaaS (hizmet olarak yazılım) bulut bilişim çözümleri serisi sunacak.

Yapay zeka yenilikleri için güçlü GPU’lara sahip ASUS sunucular

ASUS, yeni nesil yapay zeka işlemleri ve büyük veri bulut platformları kurmaya yönelik, yapay zeka için özel olarak tasarlanmış çok sayıda sunucu modeli sunuyor. ASUS bu işbirliğinde GPU mimarisi güçlü bir sunucu modeli olan ESC8000 G4’ü kullanacak. 4U kasada yüksek performanslı sekiz adet NVIDIA Quadro veya Tesla ekran kartına destek veren model, esnek sistem topolojisi seçenekleri sunuyor. Sunucuda işlemci ve bellekler ile PCI Express arayüzü arasında tek veya çift bağlantı seçeneği sunuluyor, bu da derin öğrenme için gereksinimleri karşılıyor. Patentli Adaptive Topology tasarımı sayesinde kullanıcılar sistem topolojisini ASUS ASMB9-iKVM sunucu yönetim çözümünün web tabanlı grafik arayüzü üzerinden kolayca değiştirebiliyor, donanım yapılandırmasını veya kablo düzenini değiştirmek zorunda kalmıyor.

Etiketler: » » »
Share
2534 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?