logo

Digitopia Etki Zirvesi’nde Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Masaya Yatırıldı

Digitopia’nın Kurucusu ve CEO’su Halil Aksu

Digitopia Impact Summit (Etki Zirvesi), Berfu Güven moderatörlüğünde ve #transformbetter sloganıyla 13 Ekim 2023 tarihinde Swissotel Bosphorus’ta gerçekleşti. Yurt içinden ve yurtdışından farklı sektörlerden yüzlerce yönetici zirveye katıldı ve tüm katılımcıları büyüledi. Dönüşümün bir gün boyunca tartışıldığı, onlarca başarı hikayesinin paylaşıldığı, etki odaklı en kapsamlı zirve olarak ön plana çıktı.

Digitopia’nın Kurucusu ve CEO’su Halil Aksu, şirketlerini nasıl dönüştürdüklerini ve uzun yıllardır var olan danışmanlık işini nasıl bir yazılım platformuna dönüştürdüklerini paylaştı. Güvence (assurance), hizalanma (alignment) ve hızlandırma (acceleration) konularında görüşlerini ve deneyimlerini aktaran Halil Aksu, tüm katılımcıları “danışmanlığın dijital versiyonu” olarak adlandırılan “Impact Platform”u kullanmaya davet etti.

Kapanış konuşmasını Digitopia’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve 40 yıllık Teknoloji Sektörü deneyimi olan Peter Sondergaard gerçekleştirdi. Konuşmasında önce 30 yıllık bir teknoloji vizyonunu çizdi, sonra önümüzdeki yıllarda gündemi belirleyecek 12 teknolojiyi paylaştı ve son olarak da alınması gereken aksiyonları vurguladı. Bu aksiyonlar arasında ölçüm yapmanın (yani olgunluğu değerlendirmenin), hedeflerin belirlenmesinin ve bir vizyon, strateji, hedefler ve yol haritasının oluşturulmasının en önemli olduğunu vurguladı.

SAP’nin Dijital İnovasyon Sözcüsü ve Paris’ten gelen Timo Elliott, yapay zeka alanındaki son örnekleri paylaşarak dinleyicilere çok pratik uygulamalar gösterdi ve yapay zekayı nasıl kullanabilecekleri hakkında ufuklarını açtı. Ardından Akkök Holding’den İpekyol’a, LC Waikiki’den CFN Kimya’ya kadar birçok Digitopia müşterisi deneyimlerini paylaştı ve samimi ve bilgilendirici paneller düzenlendi.

Digitopia Impact Summit isimli Etki Zirvesi, üç paralel salonda gerçekleşti. Belki de en çok ilgiyi DMI (Dijital Olgunluk Endeksi) ve SMI (Sürdürülebilirlik Olgunluk Endeksi) çalıştayları çekti. Onlarca katılımcı, bu ölçümlerin nasıl yapıldığı, faydalarının neler olduğu ve sonuçlarının nasıl kullanıldığı hakkında bilgi aldı ve katılımcılar bu bilgilerden büyük fayda sağladı.

#transformbetter sloganıyla dönüşüm başarısına odaklanan zirve büyük bir başarıyla sonuçlandı. Her yıl düzenlenen ve her yıl büyüyen bu zirvenin gelecek yıl yeni açılımlar getireceğinden şüphemiz yok. Dijital ve sürdürülebilirlik alanlarında ikiz dönüşüme odaklanarak ülkemizin aydınlanmasına ve başarılı olmasına büyük katkı sağlamıştır.

Etiketler: »
Share
447 Kez Görüntülendi.