logo

Huawei Akademi’de LTE Eğitimlerine Başlandı

mh_huawei_yucel_aslanbas

Huawei Türkiye Akademi Direktörü Yücel Aslanbaş

Huawei, 2008 yılında hayata geçirdiği eğitim merkezi ile bilişim dünyasına katkı sağlamaya devam ediyor. Huawei Akademi, 2015 yılının başından itibaren Avea, Turkcell ve Vodafone çalışanlarına yönelik LTE eğitimlerine başladı. İlk fazının Nisan sonunda tamamlanması beklenen eğitim programı çerçevesinde GSM operatörlerinin 4G teknolojisi ile ilgili konularda uzmanlığının artırılması hedefleniyor. Eğitim süreci, toplamda 1.150 saat olarak planlandı.

Huawei Türkiye Akademi Direktörü Yücel Aslanbaş, LTE eğitim programını değerlendirirken “Network uzmanlarına duyulan ihtiyaç, gün geçtikçe artıyor. Operatörler, şebekelerini yeni teknolojiler doğrultusunda sürekli olarak yeniliyorlar. Çalışanların sadece bir alanda, rutin işleri yapması değil, tüm şebekeyi uçtan uca yönetmesi gerekiyor. Bunun yanında iletişim teknolojileri de sürekli olarak yenileniyor. Yeni servisler ve yeni alanlar açılıyor. Bu yenilenmeye eşlik edebilmek ve içinde yer alabilmek için, operatörler nezdinde görev yapan network uzmanlarının da sürekli ve eş zamanlı olarak kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” dedi.

Aslanbaş, akademinin amaçlarını ve eğitim programı stratejisiyle ilgili olarak “Huawei Akademi olarak faaliyetlerimizde yerel ekonominin ve sosyal gelişimin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Eğitim çalışmalarımızla müşterilerimize ve iş ortaklarımıza, öncelikli olarak sektöre yeni, genç ve donanımlı profesyoneller kazandırmayı amaçlıyoruz. Eğitim programlarımızı oluştururken, öncelikle yeni teknolojileri yakından takip ediyoruz. Sonrasında oluşturulan programlarla birlikte müşterilerimizin ve mevcut pazarın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu yıl itibarıyla başladığımız LTE 4G eğitim programıyla, en yeni iletişim teknolojilerine yönelik ihtiyaçların, operatörlerce karşılanmasını amaçladık” dedi.

Etiketler: » » »
Share
4090 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+4 = ?