logo

İstanbul İhracatçılar Birliği, Microsoft Azure Platformu İle Verimliliğini Artırdı

mh_ihracatcilar_birligi_microsoft

Adeo sözcüsü Selçuk Ekin, İİB sözcüsü Cihan Hoş

Bilişim danışmanlığı ve eğitim firması Adeo, Microsoft’un bulut alt yapısı Azure ve Office 365 ürünlerini kullanarak İstanbul İhracatçılar Birliği’nin (İİB) IT süreçlerini iyileştirdi; hızını, güvenliğini ve performansını artırdı.

Microsoft Türkiye Sunucu ve Bulut Platformu Grup Müdürü Mehmet Üner “Mevcut sunucu sahasının yetersizliği nedeniyle sanallaştırma, iletişim ve finansal yazılımlardaki geliştirmelerden ve güncellemelerden yararlanamayan ve verimlilik kaybı yaşayan İİB, Microsoft Azure platformuna geçişten sonra maksimum erişilebilirlik ve noktadan noktaya özel ağ özelliği ile mevcut sistemde 7/24 kesintisiz iş sürekliliği sağladı. Böylece sistem transformasyonu geçiren İİB, kendi bulut ortamını oluşturmak gibi ileriye dönük genişletilebilir ve yönetimi kolay bir platforma geçmiş oldu dedi.

Ayrıca iş gücünü daha verimli kullanmak ve uzmanlık alanlarına odaklanmayı amaçlayan BT müşterilerini gelecek teknolojilerle tanıştıran Adeo’nun İİB’ye sağladığı IT transformasyonu sonucunda Microsoft’un Office 365 ürününden de hizmet almaya başlayan İİB, ek güvenlik, raporlama, yönetim, bakım ve güncelleştirme gibi  maliyetler gerektirmeden yüksek depolama alanlı posta kutularının yanı sıra hızlı ve kesintisiz bir iletişim sistemine sahip oldu.

Microsoft’un “kullandığı kadar öde” prensibi ile sunduğu hizmetler sonucunda İİB, her yerden erişim ve ISO9001 sertififikasına sahip veri merkezleri aracılığı ile Azure ve Office 365 kullanırken yüksek oranda maliyet tasarrufu elde ederek maksimum verimlilik sağladı.

İİB sözcüsü Cihan Hoş Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda bulut hizmetlerini mevcut pazarda yaygın, güvenli ve maksimum verimlilik sunarak bize sağlayabilecek olan markanın Microsoft olduğuna karar verdik ve Adeo’nun danışmanlığı ve desteğiyle yola çıkaraj Microsoft ‘un Azure ve Office 365 ürünleri ile tanışma imkanına sahip olduk” dedi.

Microsoft alt yapısından faydalanan ADEO’nun İİB ile gerçekleştirmiş olduğu projenin, benzerlerine örnek olan önemli ve kritik bir çalışma olduğu ifade eden Adeo sözcüsü Selçuk Ekin Özellikle bulut teknolojilerini deneyimlemek isteyen müşterilerin bulut üzerindeki iş modellerinin uygulanmış halini görmeleri açısından referans bir projedir. Bununla beraber, bu tip bulut transformasyonlarının gerçekleştirilmesi aşamasında karşımıza çıkabilecek konuların ve bu konulardaki hızlı çözüm ve reaksiyonların netleşmesi anlamında da bundan sonraki projelerimize ışık tutacak bir çalışma olmuştur” dedi.

ADEO, kurulduğu günden beri marka bağımsız olarak, bilişim sektörü üreticileri ile iş ortaklarına yurtiçi ve yurtdışında bilişim – iletişim teknolojileri alanlarında danışmanlık, dış kaynak sağlama, verimli kaynak kullanımı ve eğitim hizmetleri sunuyor.

Etiketler: » » » » » » »
Share
4143 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+7 = ?