logo

Kaspersky, Takip Yazılımlarını Tespit Eden TinyCheck’i Yeniledi

TinyCheck, mobil cihazlarda iz sürücü yazılımları tespit etmek için tasarlanmış benzersiz, yenilikçi bir araçtır. Kaspersky, TinyCheck’e özel yeni merkezin tanıtımını yaparak en son gelişmeleri ve bunların nasıl kullanılabileceğine ilişkin değişiklikleri paylaşıyor. Web sitesi ayrıca aracın geliştirilmesine ve takip yazılımı ve casus yazılımla mücadelede yer alan paydaşlar topluluğunun daha da güçlendirilmesine yardımcı oluyor.

TinyCheck, Kaspersky ile Fransız kadın sığınma evi arasındaki görüşmelerin ardından 2019 yılında hayata geçirildi. Örgüt giderek artan sayıda casus yazılım kurbanını korumak istiyor, ancak bu konuyu teknolojik açıdan nasıl ele alacağını bilemiyordu. Bunun için takip edilemeyen, kullanımı kolay ve kanıt toplamaya yardımcı olabilecek bir çözüme ihtiyaçları bulunuyordu. Kaspersky araştırmacıları bu beklentilere uygun bir çözüm bulmak için yola çıktı.

TinyCheck ücretsiz, açık kaynaklı bir araç olarak geliştirildi. Yani herkes tarafından indirebiliyor ve yazılımın geliştirilmesine katkıda bulunabiliyor. TinyCheck bir akıllı telefona kurulmuyor, bunun yerine Raspberry Pi mikrobilgisayar kullanıyor. TinyCheck bu yolla kurbanın cihazındaki takip yazılımının basit, hızlı ve müdahale gerektirmeyen bir şekilde algılanmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor ve faili uyarmadan herhangi bir işletim sisteminde çalışabiliyor. TinyCheck’in kullanımı güvenli, kişinin iletişimlerinin (SMS, e-posta vb.) içeriğini okumuyor. Yalnızca akıllı telefonun iletişim kurduğu çevrimiçi sunucular ve IP’lerle etkileşime giriyor. Başka bir deyişle, TinyCheck bir kişinin kiminle konuştuğunu veya ne tartıştığını bilmiyor. Analiz edilen cihazın ağ kayıtları hiçbir yerde paylaşılmıyor. Ne Kaspersky ne de başka bir taraf bu verileri toplamıyor. Tüm analizler yerel olarak yapılıyor.

Yıllar geçtikçe, giderek daha fazla sivil toplum kuruluşu TinyCheck’i test ediyor ve uyguluyor. Stop Gender Violence Association’ın Onursal Üyesi Bruno Pérez Juncá Uzun yıllardır toplumsal cinsiyete dayalı şiddet dernekleriyle çalışıyorum. TinyCheck, kurbanların ve toplumun tam ihtiyacı olan şey. TinyCheck bir antijen testine benziyor. Mobil enfeksiyonu tanımlayabilen, ilk incelemeyi gerçekleştirmeye yardımcı olan hızlı, ekonomik ve güvenilir bir test çözümü sunuyor” dedi.

Yakın zaman önce TinyCheck, Avrupa’daki kurumların, gazetecilerin ve işletmelerin de dikkatini çekti. Avrupa’daki kolluk kuvvetleri ve yargı organları, ifade veya soruşturma sürecinde mağdurları daha iyi desteklemek için şu anda TinyCheck’i test ediyorlar.

Yayına giren TinyCheck merkezi, araç ve uygulamalar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere ekibe ulaşmak için ideal bir yol sunuyor. Kaspersky, takip yazılımı ve casus yazılım gibi önemli konular hakkında farkındalığı artırmak ve kurbanlara fayda sağlamanın yeni yollarını bulmak için her zaman yeni iş birlikleri peşinde oluyor.

TinyCheck hakkında daha fazla bilgi için www.tiny-check.com adresini ziyaret edebilir, geliştirme ekibiyle doğrudan iletişime geçmek info@tiny-check.com adresine yazabilirsiniz.

www.kaspersky.com

Etiketler: » » »
Share
327 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?