logo

Matruşka Tavern’de Leziz Rus Yemekleri ve Eğlence Zamanı

mh_matruska_ercan_gunalp

Ercan Günalp

Matruşka Tavern, 26 Aralık 2014 tarihinde kapılarını İstanbul’da Anadolu yakasının en hareketli caddelerinden biri olan Caddebostan’da açtı. Türkiye dışında Azerbeycan’da da tanınan Ercan Günalp, babası Gürcü, annesi Ukraynalı olan Azeri eşi İra Hanım ile beraber Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Türki Cumhuriyetleri’nin en özel tatlarını “Matruşka Tavern”da sunarak İstanbul’un hem damak tadını hem de eğlence anlayışını değiştirmeye çalışıyorlar. Ayrıca Ercan Günalp’in Astoria Alışveriş Merkezi’nde de aynı adı taşıyan bir başka mekanı daha bulunuyor.

Matruşka Bistro’dan sonra tavern konsepti ile sunulan “Matruşka Tavern”da çok çeşitli ve farklı lezzetler sunuluyor. Matruşka bebekler ile donatılmış mekanda Rus konsepti hakim. Yüksek kalitede servis alabileceğiniz mekanda keyifle Rus ve Türk şarkıları dinleyerek günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Mekan sahibi Ercan Günalp bu makanın açılışı ve konseptiyle ilgili olarak “1930 yılında  Bolşevik ihtilalinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul Galatasaray’da Rejans adında bir Rus lokantası açtılar. 70’lerde çok sevilen bir mekan olan Rejans’a gidildiğinde Borş çorbası, Piroşki, dana stroganov,  tavuk katlet Kievski, Ördek yenirdi. Bu sektöre olan sevgim 80’li yıllarda açtığım ve işletmecisi olduğum Şişli’deki Altın Saat Pub Bistro, Sultanahmet’deki Sultan, Levent’ deki Cb Pub ve  Fedo, Kartal’daki Eagle Surfing  Deniz Kulübü, Arnavutköy’deki  Merhaba, Ortaköy’deki Memos gibi  tanınan ve sevilen ondan çok mekanla çoğaldı. Tecrübelerimi 1992’den itibaren Bakü merkezli olmak üzere Avrasya denilen Türki Cumhuriyetleri’ ne, Kafkaslar’ a, SSCB diye bilinen eski Sovyetler Birliği ülkelerine taşıdım. Leningrad’dan Batum ve Tiflis’e,  Almata’ya, Astana’ya hatta Çin sınırına kadar olan bütün coğrafyada  incelemeler yaptım. İnsanlarını, mutfaklarını gözlemledim,  otuza yakın restoran ve müzikhol kurdum. Bu coğrafyaya gelen, buralarda çalışan insanlarımızın adı geçen yerlerin yemeklerine olan sevgilerine tanık oldum. Yirmi iki yıl süresince gittiğim, çalıştığım bütün yerlerde, neredeyse her yerde gördüğüm, beni yalnız bırakmayan bir şirin sembol vardı:   Matruşka Bebekleri . Uzun zaman bu şirin  sembolü Türkiye getirip bu coğrafyada olmayan insanlarımıza her zaman merak ettikleri Kazak, Özbek,  Azerbaycan, Gürcü, Ukrayna, Rus mutfaklarının  lezzetlerini tanıtmayı ve tattırmayı planladım. Azerbaycan’dan ortağım ile birlikte TV Music Point Cafelerin yanında, Matruşka Bistro ve daha büyük formu olan  müzikli restoran şeklindeki Matruşka Tavern konseptlerini kurduk. Matruşka Bistro ‘lar  AVM’lerde ve kalabalık muhitlerde açık büfe şeklinde çalışan mini retoranlar, Matruşka Tavernalar ise yine aynı menü ile daha büyük mekanlarda akardiyonlar, balalaykalar,  gitaralar çalınan, neşeli,  insanların yüzlerini güldüren ucuz müzikli restoranlardır. Bahsettiğim bu büyük coğrafyanın yemekleri çok lezzetli, sağlıklı ve  vitamin doludur. Sizleri Matruşka Lezzetletleri  dünyasında gezintiye davet ediyoruz” diyor.

Şu ana kadar yaşamadığınız farklı bir lezzet ve eğlence deneyimi “Matruşka Tavern”de sizleri bekliyor. Mekanda özellikle Şuba salatasını, Vinegret Salatasını, Rus Salatasını (Stoliçnıy), kendi yapımları olan turşuyu, etli krebi (blinçik) ve Özbek pilavını  mutlaka deneyin.

Adres: Bağdat Cd. İskele Sk. No: 312/4 Caddebostan – Kadıköy / İstanbul

FOTOĞRAF GALERİSİ (Tıklayın)

Etiketler: » » » » »
Share
3626 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?