logo

Ressam Pınar Çimen, Selçuklu Kervansaraylarından Oluşan Eserleriyle Gölcük’te

mh_sergi_izmit_pinar_cimen

Ressam Pınar Çimen, kervansarayları konu alan “1150” isimli sergisini uzun yıllar sanat yönetmenliği yaptığı Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Sanatçının 30 eserden oluşan ve uzun sanat yaşamındaki önemli köşe taşlarını yansıtan sergisi, 6 Şubat 2016 tarihine kadar sanatseverler tarafından görülebilecek.

İpek Yolu üzerinde yer alan kervansarayları 10 yıl süreyle inceleyip fotoğraflayan Çimen, zamana karşı ayakta kalma mücadelesi veren tarihi yapıların sesi oldu.

Sanatçı yaşadığı serüveni ve izlenimlerini Kocaeli’nde düzenlediği basın toplantısıyla gazetecilerle paylaştı. Konuşmasına medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Pınar Çimen, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Selçuklu kervansarayları için farkındalık yaratmak istediğini dile getirdi. Resimlerinin tamamında canlı renkler kullandığını belirten Çimen “Hepsinin ayrı bir ruhu olduğuna inandığım kervansaraylar için elimden gelen en iyi şeyi yani resim yapmayı seçtim. Bu uzun soluklu mücadelede en büyük yardımcılarım renkler oldu. Kaderine terk edilmiş, eskimiş, solmuş harabe halindeki yapılara renklerimle hayat verdim. Morlar fısıltıları, kırmızılar ise çığlıkları oldu” dedi. Ticaret yolları üzerinde kurulan kervansarayların tarihte çok önemli bir misyona sahip olduğuna dikkat çeken Çimen “Bu yapılar bizim tarihi mirasımız. Ancak, öyle yapılar gördüm ki maalesef içerisinden asfalt yollar geçiyor. Çok üzüldüm, bir sanatçı olarak bu duruma elbette kayıtsız kalamazdım. Yüreğimdeki bütün devinimi, gizi, duyguyu resimlerime yansıttım. Çin’den Avrupa’ya kadar ticareti koruyan yapıların bendeki öyküsü işte bu sayede başladı. Amacım geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurmak, bu kültürel zenginliklerimize sahip çıkılmasını sağlamak” dedi.

www.vkvfordkultur.org.tr

Etiketler: » »
Share
3095 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?