logo

Turkcell, Şebekesini En Hızlı 3G Teknolojisini Sunacak Şekilde Yapılandırdı

mh_turkcell_sureyya_ciliv

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv

Turkcell, uzun süredir yürüttüğü hazırlıkları tamamlayarak şebekesini Üç Taşıyıcılı (Triple Carrier) mobil internet teknolojisi ile uyumlu hale getirdi. Dünyanın en hızlı 3G’sini sunan Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi ile 63,3 Mbps’e varan veri indirme hızı yeteneği Türkiye’nin 81 ilinde Turkcell şebekesine entegre edildi. 2009’da 3G ile başlayan 21 Mbps hızlarını müşterisine deneyimleten Turkcell, 2011 yılında bu hızı ikiye katlayan Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) teknolojisi ile Türkiye’yi ilk defa 42 Mbps hızla tanıştırmıştı. Bugün ise Turkcell Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi ile mobil internet hızını üçe katlayarak 63,3 Mbps şebekesinde desteklemeye başlayan dünyadaki ilk ve tek mobil operatör oldu. Aynı zamanda veri yükleme teknolojisinde de tek taşıyıcıdan çift taşıyıcıya yükseltme yapılarak veri yükleme hızlarında iki kat artış sağlandı ve 11,5 Mbps’a varan hızlara ulaşıldı.

Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcılardaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkânı tanıyor. Böylece web sayfalarının açılış hızı, video dosyalarının veri indirme hızı gibi ölçütlerde önemli oranda iyileşme sağlanıyor. Turkcell şebekesinde Çift Taşıyıcılı internet teknolojisi hizmetini de aynı anda sunmaya devam edecek.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv: “Mevcut en hızlı 3G teknolojisi, dünyada ilk kez Turkcell şebekesinde”

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv “Turkcell takımı olarak en yeni teknolojileri Türkiye’nin en güçlü network altyapısını kullanarak müşterilerimizin ve tüm Türkiye’nin hizmetine sunuyoruz. Şimdi de, 81 ildeki şebekemizi en hızlı 3G teknolojisini sunacak şekilde yapılandırdık. Her zaman olduğu gibi bugün de en hızlı mobil internet hızını, Turkcell altyapısı farkıyla sunmaya başladık. En hızlı 3G’yi sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz, diğer taraftan 4G için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı da son hızda sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de teknolojimizle, inovasyon gücümüzle ve üstün network’ümüzle müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler: » »
Share
2206 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?