logo

Visa, Starbucks Türkiye Mağazalarında Temassız Ödeme Noktalarını Hayata Geçirdi

Visa, kahve severlerin ödemelerini hızlı ve güvenli bir şekilde yapmaları için Starbucks Türkiye mağazalarında kolay temassız ödeme noktalarını hayata geçirdi. Starbucks misafirlerinin kahve alırken temassız kartlarını en zahmetsiz şekilde okutmasını sağlamak üzere Türkiye genelinde yaklaşık 500 Starbucks mağazasına yerleştirilen ve kullanım kolaylığı sağlayan ergonomik temassız ödeme cihazları ile kahve severler ödemelerini artık çok daha hızlı yapabiliyor.

Proje, Starbucks Türkiye misafirleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kartlı ödemelerin içerisinde temassızın payı 3 ay içerisinde %50 oranında artış gösterdi ve her 3 kartlı işlemin 1’i temassız olarak gerçekleşti.

“Starbucks ile gerçekleştirilen çalışma temassız ödeme kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir adım”

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel Ülkemizde temassız altyapı ve kullanımının yaygınlaşması önem verdiğimiz alanlardan biri. Temassız, gündelik işlemlerde kasaların önündeki sıraların azalması, müşterilerin bozuk para derdinden kurtulması, düşük tutarlı işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için müşteriler ve iş yerlerine kolaylık sağlıyor. Müşterilerin zamanının kısıtlı olabildiği ve işlemlerin hızlı gerçekleştiği Starbucks, bu alışkanlığı geliştirmede bizim için öncü bir iş ortağı oldu. Starbucks Türkiye işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada ödeme deneyimini tüm boyutlarıyla düşünerek yeniden tasarladık: Türkiye’deki tüm Starbucks mağazalarına temassız ödeme cihazları ve bu cihazların bulunduğu noktada temassız ödemelerin hızlı ve güvenli olduğuna dair bir mesaj yerleştirdik. Bu alışverişte çok önemli bir paydaş olan baristalara temassız ödemeler hakkında doğru bilgiye sahip olmaları ve müşterileri yönlendirmeleri için eğitimler verdik. Üç ay gibi kısa bir sürede Türkiye’deki Starbucks’larda kartlı ödemelerin içerisinde temassızın payının %50 oranında artmış olması bu projenin ödeme alışkanlıklarının değiştirilmesinde ve temassızın günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesinde başarılı olduğunun önemli bir göstergesi. Tüketiciler için hız, kolaylık ve güvenliği biraraya getiren temassız ödemelerin yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler: » »
Share
3012 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?