logo

Avukatlar, Adliyelerde BaroKart Üzerinden Ödeme Yapabiliyor

Avukatların mahkeme vezneleri, maliye vezneleri ve İcra Müdürlükleri’nde yaptıkları ödemelerde yeni bir uygulama başladı. Bu zamana kadar maliye ve mahkeme veznelerinde nakit, İcra Müdürlükleri’nde Vakıfbank banka kartı ile yapılabilen icra, harç, masraf gibi tüm ödemeler, artık nakit, banka veya kredi kartına gerek olmadan SMS yolu ile yapılabiliyor. Adliyelerin tüm veznelerinde ve İcra Müdürlükleri’nde geçerli olan uygulama avukatlara büyük kolaylık getiriyor.

Sistem Nasıl İşliyor?

Avukatların sıra bekleme derdine son veren uygulamada, vezneye cep telefonu numarası veriliyor ve telefona gelen onay SMS’i ile UYAP sistemindeki dosyalara ait harç, masraf ve icra ödemeleri; BaroKart veya Param Kart’a kayıtlı cep telefonuna gelen SMS onay kodunun veznede görevli memura iletilmesi ile kolayca gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle ödenmesi gereken tutar anında BaroKart’tan tahsil ediliyor. Ödemeler aynı zamanda BaroKart altyapısını sağlayan Param Kart ile de yapılabiliyor.

BaroKart’a Nasıl Bakiye Yüklenir?

BaroKart’a bakiye yüklemek ve SMS uygulamasından faydalanmak çok kolay. BaroKart’a tüm ATM’lerden ve Türkiye’deki tüm barolarda bulunan POSBank’lardan, Çağlayan ve İzmir adliyelerinde bulunan TURK Vezne şubelerinden nakit olarak TL yüklenebilirken; Çağlayan Adliyesi’nde bulunan Param Kiosk’lardan kredi kartı ile de TL yükleme imkanı sağlanıyor.

BaroKart’a banka hesabından havale/EFT ile de bakiye yüklenebiliyor. Bilgilere BaroKart üzerindeki kart numarasının ve BaroKart web sitesinde bulunan IBAN numarasının girilmesi yeterli. Kredi kartı ile TL yükleme işlemi ise BaroKart mobil uygulamasından, BaroKart internet şubesinden ve BaroKart web sitesindeki “TL Yükle” sayfasından gerçekleştirilebiliyor.

3,3 Milyon Kişi TURK Elektronik Para Kartlarını Kullanıyor

Türkiye’nin yerli ve milli elektronik para kuruluşu TURK Elektronik Para’nın 68 kart Projesi, 3.3 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Bankalar da dahil olmak üzere en fazla kart harcama cirosuna sahip şirket, alanında lider konumda ve yıllık ortalama 2 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmine ulaşıyor.

Etiketler: » »
Share
2919 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?