logo

Dilara Koçak Gastro Talks Konuğu Oldu

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği’nin düzenlediği Gastro Talks programının Ocak ayı konuğu Uzman Diyetisyen Dilara Koçak oldu. Hilton Bosphorus’da düzenlenen programa alanında uzman pek çok kişi katılım sağladılar.

Etkinlikte konuşan Dilara Koçak, “Yerel lezzetlerimizi diğer ülke lezzetleri ile eşleştirmeliyiz. Yerel lezzetlerimizi kıyaslayabileceğimiz ülkelerde tanıtım faaliyetleri içinde olmamız gerekiyor. Kendimizi dışarıya kapatmayalım ama ürünlerimizi de dışarıya pazarlayabilelim. Anadolu’da yetişen bulgurumuz, karakılçık buğdayımız var. Eğer Peru kinoasını tüm dünyaya pazarlayabiliyorsa, bizimde kinoadan daha sağlıklı olan bu ürünlerimizi dışarıya pazarlamamız gerekiyor. Dünyada ki küresel değişmeler bizi bitkisel beslenmeye itiyor. 5 saniye de bir çocuk açlıktan ölürken 5 ton yiyecek çöpe atılıyor. İsrafın önüne geçmeliyiz. Az yiyen melek çok yiyen helak olur. Gastronomi Turizmi Derneği Türk Mutfağını tanıtmak için çok büyük bir çaba sarf ediyor. GTD aktif ve sonuç odaklı çalışıyor. Bu sene Türk Gastronomisi yılı ilan edildi. Kültür ve Turizm Bakanımız sektörden geldiği için çok doğru kararlar alıyor. İnsanlar bana nasıl kişisel marka olduğumu soruyor. Cevap çok basit. Sürekli bilgiye ve öğrenmeye aç olmamız gerekiyor. Kendi limitlerimizi ne kadar zorlayabildiğimiz çok önemli. Sınırlarımızı kaldırmalı aslında neler yapabileceğimizi görmeliyiz. Ancak bu sayede başarıya ulaşabiliriz.” dedi.

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe de “Gastronomik Marka Kentler yaratmaya çalışıyoruz. Artık herkes bunun farkına varmaya başladı. Özellikle belediyeler bu konu ile çalışmalar yapmaya başladı. Artık Türk Gastronomisini hak ettiği noktaya taşımamız gerekiyor.” dedi.

Etiketler: » »
Share
10794 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+8 = ?