logo

FinePix XP130 Sağlamlığıyla Dikkat Çekiyor

Fujifilm, çeşitli hava şartlarına dayanıklı XP serisine FinePix XP130 modelini dahil etti. Her türlü doğa ortamında fotoğraf çekmeye ara vermek istemeyenlerin ve extrem sporlara ilgi duyanların gözdesi olan XP serisi, yeni üyesi ile yakaladığı 5 milyon adet satış rakamını çok daha ileriye taşımaya aday. Çünkü cihaz, hiçbir yerde fotoğraf çekmeye ara vermiyor. Suyun 20 metre altına kadar kalitesinden ödün vermeden fotoğraf çeken cihaz, -10 derece soğukta bile en güzel kareyi sunuyor.

FinePix XP130: Sağlam ve Dayanıklı

1,75m çarpmalara dayanıklılık” ve “toz geçirmezlik” gibi koruma özellikleriyle de donatılan cihaz, kablosuz bağlantı özelliği sayesinde fotoğraf ve full HD video görüntülerini cep telefonlarına veya tablet bilgisayarlara anında aktarıyor. Bu da her yerden sosyal medya hesaplarında paylaşımı mümkün kılıyor. Fujifilm’in eşsiz renk reprodüksiyon teknolojisini oluşturan FUJINON lens ve 16.4 megapiksel’li arkadan aydınlatılan CMOS sensör ile olağanüstü fotoğraf kalitesi yakalanıyor. Sadece 207 gram ağırlığı ve kompakt tasarımıyla taşınması da çok kolay olan cihaz, beyaz, sarı, gök mavi, yeşil ve koyu gri renk seçenekleriyle de dikkat çekiyor. Cihaz, Şubat ayında Fujifilm Shop’lardan ve www.fujifilmshop.com adresi üzerinden temin edilebilir.

Teknik Özellikler

FinePix P130, tek el ile sabitlemeyi mümkün kılabilmesi ve çifte kilitli pil yuvası mekanizması ile dış mekân kullanımı için tasarlandı. XP130 su ve toz geçirmezlik standardı olan IP68 ile uyumlu. Su, kum veya küçük damlalar bu makine için sorun olmaz, özellikle çocuklar için ilk makine olmaya da elverişlidir.

– Yeni kurulan Bluetooth düşük enerji teknolojisi ile akıllı telefon ve tabletlere otomatik ve anlık fotoğraf aktarımı kolay eşleşmeyle yapar. Tarih ve mekân bilgilerini de senkronize ederek fotoğraflara ekler. Ücretsiz “FUJIFILM Camera Remote” uygulaması ile akıllı telefon veya tablete fotoğraf ve videolar aktarılabilir, makinede bulunan fotoğraf ve videolar herhangi bir ID veya şifre gerekmeksizin belirli resimler seçilip, yüklenebilir. Fotoğraflar kameradan, doğrudan Instax Share akıllı baskı makinesine aktarılarak, saniyeler içinde baskılar elde edilir.

– XP130,16.4megapiksel arkadan aydınlatmalı CMOS sensör ve 28mm geniş açıdan başlayan 5x optik zoom FUJINON objektif ile donatıldı. Optik zoom alanı Fujifilm’in Intelligent Digital Zoom teknolojisi ile 10 kata kadar çıkabilir. Optik fotoğraf sabitleme mekanizması ile özellikle az ışıklı ortamlarda, net görüntü elde edebilirsiniz.

– XP130 LCD monitörüyle ışık yansımalarını engeller, parlak gün ışığında ya da su altında kusursuz fotoğraf verir. Yön tuşlarıyla, en uygun büyüklük ve pozisyon kolayca ayarlanır. Sadece 207 gram ağırlığında olan bu makinayı kullanmak, kayak eldiveniyle bile sorun olmaz.

– XP 130 modeline eklenen elektronik seviye, manzara veya mimari bir yapı gibi yatay çekimlerde ön plana çıkar. Göz keşif özelliğiyle öznenin gözlerine otomatik olarak odaklanarak hata payını minimize eder.

– FinePix XP130’de fotoğrafçılık tutkunuza ivme kazandıracak daha pek çok özellik var: Film unsurları ile fotoğraf üreten sinema modu, fotoğrafları otomatik olarak videoya dönüştüren Time-Lapse video fonksiyonu, saniyede 10 kareye kadar çekim yapabilen seri çekim modu, 60 fps ile çekim yapan yumuşak full HD video kayıtları…

Etiketler: »
Share
1478 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?