logo

Güvenlikten Ödün Vermeyin : FortiGate 6040E

mh_fortinet_fortigate_6040e

Fortinet, FortiGate 6040E kurumsal güvenlik duvarı ürünü ile Security Fabric portföyünü genişletti.

Fortinet’in kurumlara geniş verimlilik katan yeni 6000 serisi güvenlik duvarlarının ilk üyesi olan FortiGate 6040E, büyük çaplı kurumlara, güvenlik veya ağ hızından ödün vermeden yeni nesil eşsiz güvenlik duvarı performansı, kolay ölçeklenebilirlik ve güvenlik sunuyor.

– Fortinet’in yeni FortiGate 6040E kurumsal yeni nesil güvenlik duvarı büyük kurumların oldukça fazla miktardaki mobil ve bulut trafiğini güvenlik altına alacak şekilde tasarlandı.

– Fortinet, Security Fabric çözümünü yeni nesil içerik işlemcileri FortiASIC CP9 ile daha da güçlendirdi. C9, altyapıda güvenliğin uygulanması gerektiği noktalarda ihtiyaç duyulan performansı sunmak için yoğun saldırı engelleme hesaplama denetimini (IPS) ve VPN trafiğindeki soket katmanının güvenliğini artırıyor.

– Yeni FortiGate 2000E ve 2500E kurumsal güvenlik duvarları, kurumlara ve dâhili segmentlere CP9 ASIC avantajlarını sunuyor.

Fortinet Kurucusu, Başkanı ve CTO’su Michael Xie “Bulut hizmetlerine geçiş ve uzaktan bağlantı ile kurum ağlarına bağlanmanın ağ çevresinde yarattığı zayıflama kurumları orantısız bir biçimde etkiliyor, kurumların altyapılarına talebi her gün daha da artıyor. Geleneksel güvenlik çözümlerinin sınırlamalarını ortadan kaldırmak için Fortinet’in yeni nesil işlemcilerinin performans avantajı ile güçlendirdiği yeni FortiGate 6000 kurumsal güvenlik duvarı serimiz, kurumlara bugün ve gelecekte gerekli olan korumayı sağlayabilmeleri için gelişmiş güvenlik çözümlerini kurmaları adına özgürlük getiriyor” dedi.

Geleneksel yeni güvenlik duvarı çözümlerinin sınırlamalarını ortadan kaldırmak amacıyla FortiGate 6040E; yeni inovatif işlemci mimarisi üzerine inşa edilirken aynı zamanda FortiASIC içeriğinden ve ağ işlemcilerinden faydalanıyor, çift CPU ile güvenlik performansını artırıyor. Gelişmiş güvenlik işlemleri, akıllı kontroller ve yüksek hızda ağ bağlantısı entegrasyonu sayesinde FortiGate 6040E, eşsiz güvenliği ve ağ performansını kompakt form-faktör içerisinde sunuyor.

FortiGate 6040E Teknik Özellikleri

– 320Gbps kurumsal güvenlik ağı veri çıkışı.

– Tüm yeni nesil güvenlik duvarı özellikleri açıldığında 80Gbps veri çıkışı.

– Saldırılara karşı FortiASIC CP9, gelişmiş SSL şifre çözüm performansı sunar.

– Akıllı ağ, güvenlik, işlem ve yönetim kapasiteleri küçük bir form-faktör kasada verimli bir şekilde entegre edilir.

– Müşterilerin ihtiyaçlarına göre altı farklı arayüz konfigürasyon seçeneği.

Fortinet’in yeni FortiASIC CP9 içerik işlemcisi büyük çaplı şirketlerin devasa trafiklerinin güvenliği için gerekli olan performansı sağlar, yeni nesil ve gelişmiş iç segmentasyon da dâhil olmak üzere birçok güvenlik duvarı kurulum modunu destekler. Böylece işletmeler, ağların fonksiyonlarını etkilemeden gerektiği an güvenlik kurulumunu yapabilir ve Fortinet’in yenilikçi Security Fabric çözümünün sunduğu savunmadan faydalanabilir.

Diğer yandan Fortinet iki yeni FortiGate 2000E serisi kurumsal duvarının da duyurusunu yaptı. Bu ürünler ile daha yüksek seviyede yeni güvenlik duvarı ve güçlendirilmiş SSL denetim kapasitelerine ihtiyaç duyan kurumlara FortiASIC CP9’un gelişmiş özellikleri sunuluyor. Yeni FortiGate 2000E ve 2500E ürünleri aynı zamanda CP9 ile VPN kapasitesini, derin içerik denetimini ve gelişmiş uygulama kontrolünü artırıyor.

FortiGate 6040E, 2000E ve 2500E 2016 yılının ikinci çeyreğinde satışa sunulacak.

www.fortinet.com

Etiketler: » » » » » »
Share
2169 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?