logo

Hitit ve IBM Arasında Havacılık Standartlarını Yükseltmek İçin İşbirliği

Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç

Hitit ile IBM, iş sürekliliği ile ilgili mevcut işbirliklerini genişlettiğini duyurdu. Buna göre Hitit, durum kurtarma ve dayanıklılık için IBM Public Cloud altyapısını şirket içi veri merkezine birincil yedek olarak hizmet vermek üzere adapte edecek. Bu hibrit bulut stratejisi, 19 ülkede 27 havayolu, seyahat acentesi ve yer hizmetleri şirketlerinden oluşan Hitit’in geniş müşteri listesine, kritik uygulamaların ve kesintisiz hizmetlerin sürekli kullanılabilirliğini sağlamayı kapsıyor.

Hitit, Asya, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika’dan çeşitli havayolu şirketlerine yeni nesil teknolojiler sunuyor ve yolcu hizmetleri sistemlerinden, operasyon planlamasına, muhasebeye, seyahat ticaretine ve kargo çözümlerine kadar birçok alanda bilişim hizmetleri sunuyor.

Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç “Hitit ve IBM arasındaki iş birliği havacılık piyasasında standartları geliştirme bakımından önemli bir adım. Teknoloji ortağı olduğumuz havayolu ve seyahat şirketi müşterilerimiz, IBM Public Cloud’un sağladığı olağanüstü durum kurtarma planıyla destekleniyor, bu sayede hava ulaşımının operasyon kalitesi yükseliyor. Bu iş birliği, Hitit’in hizmetlerini iyileştirmeye yönelik gösterdiği sonsuz çabanın öne çıkan bir örneği” dedi.

Günümüzde krizler, doğal afetler, ağ kesintileri veya insan hatalarından ve tehditlerden ortaya çıkabiliyor. Böylece, sistemin kapalı kalma süresi işletmeler için çok yüksek maliyetler doğurabiliyor. Verilerin miktarı arttıkça, bir işletmenin verilerini koruması ve sürekli kullanılabilirliği için doğru bir iş sürekliliği planını uygulaması her koşulda kritik hale geliyor. IBM Public Cloud’un esnek ve güvenilir yapısı, daha fazla kapasite ihtiyacına anında yanıt verebilmesine önemli ölçüde katkı sağlarken, acil bir durumda kritik iş süreçlerinin sürekli kullanılabilmesini de mümkün kılıyor.

IBM’in yaklaşık 60’a yakın küresel bulut veri merkezi, yerel erişim, düşük gecikme süresi ve sertifikalı güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması bakımından da avantaj sağlıyor. Olağanüstü durum kurtarma çözümü, verilerin ve hizmetlerin kullanılabilirliğini sağlama noktasında, havacılık sektöründeki yasal düzenlemelere uyumluluk gereksinimlerinin de birçoğunu destekliyor. Bu olumlu tarafları gören Hitit, olağanüstü durum kurtarmaya yönelik çözümü bütün iş ve bilişim teknolojileri stratejilerine entegre etti.

IBM Türkiye Bulut ve Kognitif Ülke Lideri Arzu Sözen “Hitit’in olağanüstü durum kurtarmaya yönelik yaptığı bu yatırım, iş sürekliliğinin sağlanması bakımından tüm havacılık sektörü için son derece önemli. IBM Public Cloud’dan erişilebilen bu çözümün sağladığı dayanıklılık ve güvenilirlik sayesinde Hitit’in sektördeki konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Etiketler: » » » »
Share
1352 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+7 = ?