logo

Kahve Zinciri Brightside Coffee İlk Şubesini Bağdat Cadde’sinde Açtı

Zengin mönüsü ve birbirinden leziz tatlı ve unlu mamullerini bir arada bulabileceğiniz kahve zinciri Brightside Coffee’nin ilk şubesi 16 Haziran 2017 tarihinde Bağdat Cadde’sinde açıldı. 2018 yılına kadar İstanbul’un farklı yerlerinde 3 yeni şubesinin daha açılması planlanıyor.

Avrupa konseptini yansıtan Viyana menşeili Brightside Coffee, ilk şubesini İstanbul’un en gözde yerlerinden biri olan Bağdat Caddesi, Şaşkınbakkal’da açtı. 16 Haziran’da basına görücüye çıkan ve Bağdat Cadde’sine yepyeni bir renk getirecek olan Brightside Coffee, İstanbul’un en seçkin mekanlarından biri olmaya aday.

Brightside Coffee CEO’su Hani Albaba, neden yatırım için Türkiye’yi seçtikleriyle ilgili olarak “Yaptığımız derin araştırmalar sonucunda Türk halkının günlük olarak evlerinin dışında 8-10 bardak çay ve kahve içtiğini gördük. İstanbul, Dünya’nın 15. büyük metropollerinden biri ve şehir halkı günlük ortalama 1 saat evin dışında vakit geçiriyor. Bu süre içinde mutlaka kahve ve çay tüketiyor. Almanya’da yapılan araştırmaya göre Türkiye, Dünya’nın en büyük 5. çay tüketen ülkesi. Bu nedenle yatırım için Türkiye’yi seçtik” dedi. Yabancı yatırımcı olarak Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Albaba, şu anda yatırımın riks gibi görülse de büyük bir fırsat olarak da değerlendirilebileceğini dile getirdi. Albaba, bu nedenle en iyi iş planının vizyon olduğunu iletti. İlkini Bağdat Caddesi’nde açtıkları Brightside Coffee’nin yeni şubelerini bu yıl içinde açmayı hedeflediklerinin müjdesini de verdi.

Uzun yıllardır Avusturya’da yaşayan bir Suriyeli aileden gelmelerinin kendilerini bu işte ayrıcalıklı kıldığını da belirten Albaba, bu iki ülkenin kültürlerinin Türk müşterilerine nasıl davranılacağı konusunda çok şey öğrettiğini söyledi. Albaba “En iyi kaliteyi nasıl sunacağımızı çok iyi biliyoruz ve Avrupa’daki hizmet standardına odaklanıyoruz. İstanbulluları hiçbir yerde bulamayacakları lezzette kahve içmeye davet ediyoruz” dedi.

Brightside Coffee İşletme Müdürü Mustafa Tırınk, kahveyi farklılaştıran ve lezzetle buluşturan hassas noktanın kavrulması olduğunu söyledi. Pek çok önemli markanın Dünya şampiyonluklarını kazanan Tırınk, Brightside Coffee’de kahvelerin özenle seçildiğini ve kahve çekirdeklerinin maksimum iki hafta ile bir aydan fazla bekletilmediğini, bu nedenle de kahvelerinin çok lezzetli olduğunu belirtti.

Kahvaltı seçenekleriyle de müşterilerine zengin bir mönü çeşitliliği sunan Brightside Cofee, Kuravasanları, özel sandviçleriyle olduğu kadar bu yazın favorileri olacak birbirinden farklı soğuk içecek seçenekleriyle de Bağdat Caddesi’nde adından bahsettirecek bir mekan olmaya hazırlanıyor.

Hani Albaba Kimdir?

Tıp eğitimini 2013’te Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Bugüne kadar gıda endüstrisi dışında bilgisayar sektöründe de farklı şirketler kurdu. 2013 yılında gayrimenkul işine girdi. Öğrenci iken başladığı Viyana’da bulunan ve dünyaca ünlü bir Romatoloji Merkezi’nde klinik çalışmalar üzerine yoğunlaşmaya başladı. Bugün orada bir doktor olarak görev yapıyor.

Dünyayı dolaşmayı seven Albaba, İstanbul’un gıda sektöründe çok ihtişamlı ve aynı zamanda da çok profesyonel olmasına rağmen Coffee Shop sektörünün dünyadaki diğer şehirlere kıyasla özellikle hizmet ve ağırlama konusunda gelişmediğini fark etti. Bu nedenle İstanbul’a eşsiz bir kahve deneyimi getirmek istedi.

Mustafa Tırınk Kimdir?

Lise öğrenimimi Otelcilik ve Turizm Anadolu Lisesi Servis/Bar Bölümü’nde Üniversite eğitimimi Trakya Üniversitesi Otelcilik ve Turizm bölümünde tamamladı. Kahve sektörüne 2006 yılında kurumsal bir kahve şirketiyle başladı. Sektörün önemli pek çok markasında çalıştı. Türkiye, Avrupa ve Dünya barista şampiyonlukları kazandı. California’da 2 yıl kahve sektöründe çalışmalarına devam etti. Son olarak Barista Akademisi Eğitim Koordinatörlüğü görevinin ardından Brightside Coffee’de İşletme Müdürlüğü görevine geldi.

Etiketler: » »
Share
3938 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+3 = ?