logo

Metin, Numara Tarayıp, 40 Dilde Çeviri Yapıyor ve Barkod Okuyor

mh_irispen_kalem_tarayici

DataStar, kalem şeklinde tarayıcı olan IRISPen’in yeni modelini duyurdu. Gazete, dergi, faks gibi her türlü metni kolayca tarayıp dijital ortama aktaran yeni model IRISPen Executive 7, barkod taraması da yapabiliyor.

IRIS’in 20 yıllık bir deneyimle geliştirdiği cihaz, kalem şeklindeki yapısı ile taranmak istenen doküman üzerinde gezdirilerek basit bir şekilde tarama yapabiliyor. Ürünün içinde yer alan optik karakter tanıma (OCR) teknoloji sayesinde üzerinde gezdirilen metin, sayı, logo hatta imza gibi her tür görüntüyü bilgisayara aktarabiliyor.

Taranan görüntüleri Word, Excel ya da web tabanlı bir doküman olarak kaydetmek mümkün. Barkod okuma özelliği de olan IRISPen Executive 7, boyut olarak farklı bir barkod tarayıcı. Barkodlu bir malzemenin verilerine hızlı ulaşım gerektiğinde, kalem tarayıcı iyi bir çözüm oluşturuyor.

 40 dilde çeviri, taranan metni sese dönüştürme…

Cihaz, çok yetenekli bir kalem tarayıcı. Sadece dokümanları tarayıp dijital ortama aktarmakla kalmıyor, aynı zamanda çevirmen olarak da kullanılabiliyor. Çevrilmek istenen dil seçilerek ilgili dokümanın üzerinde cihaz gezdirildiğinde, saniyeler içinde imlecin yanıp söndüğü yerde metnin çevirisi beliriyor.  Yetenekli cihazın özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Ürün ‘akıllı ses sentezi’ özelliği sayesinde taranan metni sese dönüştürerek dinlemeyi de sağlıyor. Sese dönüştürme konusunda 40 dil desteği bulunuyor.

IRISPen kalem tarayıcının yeni modeli daha ergonomik bir tasarıma sahip ve daha hafif. Bu da kullanımı kolaylaştırıyor. Ayrıca güçlü optik lensi sayesinde çok daha hızlı tarama yapabiliyor. Cihaz, Çince, Japonca, Rusça dahil 130 dili destekliyor ve bu dillerde tarama-tanıma yapabiliyor.

Yakında Türkiye’de de satışa sunulacak olan cihazın tavsiye edilen satış fiyatı 149 USD + KDV.

 www.datastar.com.tr

Etiketler: » »
Share
2805 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+8 = ?