logo

Motorola Solutions ve AKUT Arasında “Anadolu’yla El Ele” İşbirliği

mh_motorola_solution_akut_rize

Motorola Solutions,  sosyal sorumluluk alanında gelenekselleştirdiği projelerine bu yıl da AKUT Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle devam ediyor.

Üç etaptan oluşan “Anadolu’yla El Ele” projesinin ilk durağı Rize’nin Çayeli ilçesi oldu. Tektonik hareketlere yatkın olan bu bölgede, altı ay önce 125 km’den daha kısa mesafede gerçekleşen 4,1 büyüklüğündeki Artvin merkezli depremin etkileri ciddi şekilde hissedilmişti.

Proje kapsamında 2015 yılı boyunca okul çağındaki çocuklara doğal afetler ve acil durumlar konusunda uzmanlığı bulunan AKUT temsilcileri tarafından acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda farkındalık yaratacak ve hem kendilerini hem de sınıf arkadaşları ve akrabalarını korumaya yönelik bilgiler verilmesi amaçlanıyor. Seminerlerde ayrıca her bir öğrenciye içinde eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek çeşitli gereç ve malzemelerin yanı sıra doğal afet ve kazalar konusunda bilgilendirici bir kitapçığın da yer aldığı birer okul çantası armağan ediliyor.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi’nin yanı sıra AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve Motorola Solutions Türkiye Ülke Müdürü Bora Gürçay’ın katıldığı seminer 16 Ocak 2015 tarihinde Çayeli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Etkinlikte Motorola Solutions adına konuşan Bora Gürçay “Dünya çapında ofisleri bulunan Motorola Solutions, faaliyet gösterdiği her ülkede topluma fayda ve katma değer sağlayacak çalışmalarda bulunmaya azami gayret gösteriyor. Bu doğrultuda, ülkemizin önde gelen sivil toplum örgütlerinden AKUT’la işbirliğine giderek her yıl Türkiye’nin farklı bölgelerindeki çocuklarımızı doğal afet ve kazalar konusunda bilinçlendiriyoruz. Motorola Solutions olarak bugün Rize’de start verdiğimiz “Anadolu’yla El Ele” projesi dahilindeki etkinliklerle Türk toplumuna katkı sağlamaya ilerleyen dönemde de devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri olan, 35 bölgede 1600’e yakın alanında uzman gönüllüsü bulunan AKUT, yüksek hareket kabiliyeti ile hem Türkiye hem de yurt dışındaki kurtarma operasyonlarında yer alarak deneyimlerini paylaşıyor.

“Anadolu’yla El Ele” projesi, Motorola Solutions’ın sosyal sorumluluk alanındaki projelere destek veren uzantısı olan Motorola Solutions Vakfı’nın katkılarıyla hayata geçiriliyor.

Bilgi için: www.motorolasolutions.com

Motorola Solutions Vakfı hakkında bilgi için: responsibility.motorolasolutions.com

Etiketler: » » » » » »
Share
2192 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?