logo

Sosyal Ağlardan Güvenli Para Transferi

mh_jenerik_odeme

Visa Europe, kişiden kişiye ödemeler hizmetinin kapsamını dünya geneline genişleterek kullanıcılara sunmaya başlıyor. Böylece, Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa bölgesindeki Visa kart sahipleri, Visa Direct sayesinde dünya üzerinde 2 milyarı aşkın Visa kartına sadece bir cep telefonu numarasıyla hızlı, güvenli ve kolay para transferi yapma imkanına sahip olacak. Bu yıl içinde hayata geçecek yenilikle Visa Direct hizmeti, 20 dilde ve farklı para birimlerinde para transferini mümkün kılacak. Böylece para göndermek her zamankinden daha hızlı ve kolay bir hale gelecek.

Avrupa’da bazı ülkelerde 2013 yılında hizmete sunulan ve 200 binden fazla kullanıcısı bulunan Visa Direct hizmeti ile bugüne kadar toplam 43 milyon Euro’ya ulaşan 600 bin para transferi işlemi gerçekleştirildi.

Sosyal ağlardan para göndermek kolaylaşıyor

Bununla birlikte, Visa Europe’un merkezi Singapur’da bulunan fastacash firmasıyla gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda, Visa Direct ile Facebook, Twitter, WhatsApp ve Linkedin gibi sosyal ağlar üzerinden de kişiden kişiye ödemeler güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Bankalar, fastacash’in kullandığı teknolojiyi Visa Direct ile birleştirerek herhangi bir Visa kartına para transferini mümkün kılan hizmetleri müşterilerine sunabilecek. Visa kart sahipleri ise fastacash’in yüksek güvenlikli, “fastalink” teknolojisi sayesinde tercih ettikleri sosyal ağlar ya da mesajlaşma platformları üzerinden para transferleri yapabilecekler.

Tüketicilerin mobil yaşamları ve sevdikleri sosyal ağlar ile entegre olabilen ödeme hizmetleri talep ettiğine dikkat çeken Visa Europe’tan Sue Onians “Dünya her geçen gün küçülür ve insanlar arasındaki etkileşim daha da hızlanırken, ödemelerin de bu yönde tasarlanması gerekiyor. Tüketiciler, arkadaşlarına ve ailelerine coğrafi sınırları aşarak herhangi bir kısıtlama olmadan kolay ve güvenli bir şekilde para göndermek istiyor. Visa Europe’un Visa Direct hizmeti bu isteği karşılarken, fastacash ile olan işbirliğimiz ise sosyal ağlar aracılığı ile para transferini çok daha kolay hale getirecek” dedi.

Avrupa’da 500 milyon kişi yararlanacak

fastacash CEO’su Vince Tallent “Visa Europe ile birlikte, sosyal ağlarda yeni nesil kişiden kişiye ödemeleri hayata geçiriyoruz. Visa Europe ve üye bankalarıyla birlikte yapacağımız çalışmalarla, Avrupa çapında 500 milyonun üzerinde kişiye sosyal ağlardan para transferi yapma imkanı sağlayacağız” dedi.

Visa Europe üyesi tüm bankalar, Visa Direct’i kendi online ve mobil uygulamalarına kolayca entegre edebiliyor. Visa Direct ile kişiden kişiye ödeme yapabilmek için kullanıcıların mobil bir uygulama ya da bankaları tarafından sağlanan kullanıcı arayüzünü kullanmaları yeterli oluyor. Transferi başlatmak için gönderilmek istenen tutar giriliyor ve sonrasında da alıcının mobil telefon numarası tuşlanıyor. İşlemin tamamlanmasının ardından para transferini kabul edecek kişiye ödeme ile ilgili bildirim mesajı geliyor. Sosyal medya ağları üzerinden para transferi hizmetinin hayata geçmesiyle birlikte tüketiciler bu alternatifi de seçerek kolay ve hızlı bir şekilde para gönderimi yapabilecek.

Etiketler: » » » » » » »
Share
3321 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?