logo

XJAZZ Festivali Başlıyor

mh_xjazz_istanbul_gorsel

Berlin çıkışlı XJAZZ Festivali, 12-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara’da ve İstanbul’da gerçekleşiyor. 2015’in Aralık ayında yapılan tanıtım etkinliklerinde ilgiyle karşılanan Festival, 2016 yılındaki ilk versiyonunda her iki şehrin en önemli konser mekanlarını yeni ve çağdaş müzikler ile bir araya getiriyor.

Kabak & Lin Records tarafından, Goethe-Institut İstanbul desteğiyle Istanbul’da, Not Under Command tarafından Goethe-Institut Ankara desteğiyle Ankara’da düzenlenen XJAZZ Festival, Berlin ve Türkiye müzik dünyası arasında düzenli olarak gerçekleşecek olan fikir alışverişlerinin başlangıcını temsil ediyor. Bununla birlikte Türkiye, Berlin’de düzenlenecek XJAZZ Festivali için ortak ülke statüsünde ve bu sebeple Mayıs ayındaki Festival’e Türkiye’den 20’nin üzerinde caz sanatçısı sahne alacak.

Her iki şehirden birçok sanatçının hali hazırda yakın ilişki içerisinde olması sebebiyle Istanbul ve Ankara’daki Festivallerin programı içerisinde yer alacak sanatçıların belirlenmesi pek de zor olmadı ve Festival’in henüz ilk yılı olmasına rağmen kuvvetli ve kaliteli bir program ortaya çıktı. Istanbul, Ankara ve ilerleyen yıllarda farklı sürpriz illerin kültür takvimine renk katmayı amaçlayan XJAZZ Festivali, aynı zamanda caz türüne olan ilgiyi kesişen müzik türleri aracılığıyla arttırmayı hedeflemektedir.

XJAZZ @ ISTANBUL

 13.04.2016 Çarşamba

Laia Genc & Istanbul Composers Orchestra  Zorlu PSM Stüdyo

Nene  Coop

Erkan Oğur ‘Telvin’ & MadenÖktemErsönmez  Kadıköy Sahne

LAHZA (Mehmet İkiz & Cenk Erdoğan)  Karga

14.04.2016 Perşembe

Konstrukt  Coop

Selen Gülün Trio, Önce: ELI  Karga

15.04.2016 Cuma

Ediz Hafızoğlu ‘Nazdrave’ ft. Elif Çaglar Muslu / Sarp Maden 5  Coop

MUTUMUT  Coop

Barış Demirel  Kadıköy Yeldeğirmeni

Korhan Erel & Çağrı Erdem  Karanlık İşler

Richard Dorfmeister Klein

16.04.2016 Cumartesi

Ah Kosmos! & Soyut Boyut  Roxy

Stefano Noferini  Kloster

17.04.2016 Pazar

Istanbul x Berlin Ensemble  Zorlu PSM Stüdyo

Etiketler: » » » »
Share
2477 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+10 = ?